dinsdag, 04 februari 2014

Dit was januari 2014

In januari 2014 speelde ik 8 nieuwe spellen. Met nieuwe spellen bedoel ik alle spellen die ik in deze maand voor de allereerste keer speelde. De spellen staan in volgorde gerangschikt van leuk naar minder leuk. Nummer 1 was het leukst en nummer 8 was het minst leuk. Veel leesplezier!

1 The Castles of Burgundy

Wauw! Stefan Feld is een held! Dit is een fantastisch spel! Makkelijk te begrijpen, maar heel veel diepgang. Het is zo leuk om met de tegeltjes te puzzelen op het speelbord, het is zo leuk om je dobbelstenen te manipuleren, het is zo leuk om bij elk geplaatst tegeltje een andere actie te mogen uitvoeren, het is zo spannend en het is zo leuk om te spelen! Dit spel is niet alleen mijn favoriet nieuw spel van de maand, maar ook één van de beste spellen aller tijden!

2 Acquire

Acquire is een aandelenspel zoals ik ze graag speel: duidelijke en eenvoudige regels, maar moeilijke beslissingen en veel spanning. Het is voortdurend afwegen wat het beste is, veel geld investeren in aandelen van de bedrijven of toch nog even de kat uit de boom kijken. Dit is een grote klassieker!

3 Tournay

Tournay is een kaartspel met worker placement elementen. In het begin kan er wat onduidelijkheid zijn over de verschillende symbolen, maar eens je de symbolen kent, speelt dit spel heel vlot. Het is ook altijd leuk om je tegenspeler wat te pesten. Ik zou Tournay graag wat vaker willen spelen. Een aanrader!

4 Spyrium

Spyrium is een topper! Veel diepgang en toch eenvoudige regels, heel wat spelersinteractie met pestelement, werkers plaatsen op een heel vernieuwende manier, kaarten met duidelijke symbolen, een aangename speelduur, speelbaar van 2 tot 5 spelers en de groene Spyrium-blokjes doen het spel nog meer schitteren!

5 Belfort

Alweer een heel goed worker placement spel, deze keer zelfs een worker placement met area control. Belfort biedt naast mooi artwork ook een modulair speelbord, veel variatie, spelersinteractie, tactiek, strategie en speelplezier! Een nadeel is dat het een heel frustrerend spel is. Je ziet namelijk snel iets over het hoofd en je kan door de andere spelers ook serieus worden geboycot. Niet het beste spel in zijn genre, maar wel meer dan degelijk.

6 Lewis & Clark

Heavy! Lewis & Clark is een echte hersenkraker voor veelspelers. Het is niet dat de regels zo moeilijk zijn (integendeel), maar het is heel moeilijk om de juiste kaarten op het juiste moment te spelen. Lewis & Clark biedt een mooie mix van hand building en worker placement. Als de speelduur en de zwaarte van dit spel je niet afschrikken, dan moet je Lewis & Clark zeker eens proberen!

7 Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island

Ik had hoge verwachtingen van Robinson Crusoe omdat je overal positieve recensies leest over dit spel. Toch bleef ik wat op mijn honger zitten. Ik heb op geen enkel moment ook maar een beetje spanning gevoeld in dit spel. Jammer! Ik ga het spel nog niet volledig afschrijven en ik wil het zeker nog eens een kans geven, maar mijn eerste speelbeurt was toch vrij teleurstellend.    

8 Mr. Jack Pocket

Mr. Jack Pocket is de zwaar vereenvoudigde versie van Mr. Jack. Ik geef de voorkeur aan de originele Mr. Jack, maar dit spel is zeker niet slecht. Het is een klein maar fijn deductiespelletje dat heel snel speelt. Als je er even slecht in bent als ik, speelt het zelfs nog sneller!

Januari was een hele goede maand wat nieuwe spellen betreft. De eerste zes spellen in deze lijst vond ik allemaal heel goed. Al moet ik toch zeggen dat het fantastische spel The Castles of Burgundy er met kop en schouders bovenuit steekt. Verder krijgt Robinson Crusoe een herkansing en is Mr. Jack Pocket leuk als filler. 

Commentaren

Blijf maar schrijven hé! Hopelijk heb je al veel lezers op uw site zodat de motivatie blijft.
ps: gisteren Keyflower met 3 gespeeld. Super!

Gepost door: Lode | woensdag, 05 februari 2014

Reageren op dit commentaar

Bedankt! Mijn voornemen om elke dag een nieuw bericht te posten is moeilijk vol te houden, maar ik doe mijn best. Ik had vorige maand 1002 unieke bezoekers, dus dat geeft me inderdaad veel moed om te blijven doorgaan. Achter de schermen ben ik trouwens bezig om deze blog volledig om te bouwen qua vorm zodat het geheel er wat aantrekkelijker zal uitzien, waarschijnlijk zal hierdoor ook het URL-adres veranderd worden, maar dit is nog niet zeker. Ik post hier wel meer over van zodra het concreter wordt.

Gepost door: ditterio | woensdag, 05 februari 2014

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.