maandag, 03 februari 2014

Dit was december 2013

In december 2013 speelde ik 7 nieuwe spellen. Met nieuwe spellen bedoel ik alle spellen die ik in deze maand voor de allereerste keer speelde. De spellen staan in volgorde gerangschikt van leuk naar minder leuk. Nummer 1 was het leukst en nummer 7 was het minst leuk. Veel leesplezier!

1 Kaiser

Kaiser is een zwaar meerderhedenspel met veel spelersinteractie en veel diepgang. De regels zijn niet heel moeilijk, maar het is niet eenvoudig om dit spel goed te spelen. Het is een echte hersenbreker. Er zitten een aantal heel mooie elementen in dit spel, zoals het stemmen op de keizer. Jammer dat Kaiser misschien net iets te lang duurt. Een aanrader voor wie houdt van een diep spel!

2 Koryo

Koryo is een leuk, interactief en snel kaartspel. Vanaf het moment dat je alle symbolen op de kaarten kent (dat gaat vrij snel), speelt Koryo heel vlot. Met twee spelers vond ik het al goed, maar ik ben toch benieuwd om dit spel eens met drie of vier spelers te spelen.

3 Fury of Dracula

Fury of Dracula is de zwaardere variant op Brieven uit Whitechapel. Ik verkies laatstgenoemde, maar Fury of Dracula is ook een goed spel. Alleen de lange speelduur is een domper op de speelvreugde. Bovendien ben ik geen fan van het thema.

4 Glastonbury

Glastonbury is een leuk tussendoortje. Het is een licht kaartspelletje met memory-element. Leuk om eens gespeeld te hebben en ik zal met veel plezier meespelen als ik nog eens de kans krijg om dit spel te spelen, maar Glastonbury hoeft niet in mijn collectie.

5 Eight-Minute Empire

Een heel eenvoudig meerderhedenspelletje. Het is een heel licht spelletje met een grote geluksfactor. Leuk om af en toe eens te spelen, maar ook niet meer dan dat.   

6 Struggle

Struggle is een spel uit de oude doos. Het spel dateert van 1982. Voor die leeftijd is het geen slecht spel. Het is een race spel met dobbelstenen waarbij je ervoor moet zorgen dat de vijf racende pokerstenen in de juiste volgorde de finish bereiken. Niet evident aangezien de andere spelers een andere finishvolgorde in gedachten hebben.  

7 Le Bloq

Le Bloq is één van de saaiste abstracte spellen die ik ooit speelde! Dit spel voelt saai en repetitief aan. Geen aanrader.

Deze maand heb ik jammer genoeg geen nieuwe grote toppers leren kennen. Fury of Dracula en Kaiser zijn twee zware spellen met veel mogelijkheden, maar de speelduur zorgt er voor dat ik beide spellen waarschijnlijk niet vaak meer zal spelen.  Koryo, Glastonbury en Eight-Minute Empire zijn eenvoudige, maar leuke fillers. Het zijn lekkere aperitiefhapjes, maar geen spellen om als hoofdmaaltijd op te dienen. Daarvoor zijn ze te kort en te weinig gepeperd.

Morgen volgt Dit was januari 2014 !

 

De commentaren zijn gesloten.