vrijdag, 17 januari 2014

Mijn top 10 spellen uitgegeven in 2013

De meeste spellen die in 2013 uitkomen speel ik pas in 2014 of later. Dit heeft twee redenen.

Eén: er komen elk jaar massaal veel goede spellen uit en ik heb niet het budget en de tijd om veel spellen al in hetzelfde jaar te kopen en/of te spelen.

Twee: ik kijk graag de kat wat uit de boom. Ik hoef niet elk nieuw spel meteen aan te kopen en te spelen. Ik wacht liever wat langer. Ik lees wat spelrecensies, ik bekijk wat spelvideo’s, ik lees wat spelregels en dan… KABOEM… sla ik toe! Op die manier kan ik al heel wat kaf van het koren scheiden.

Wees gerust, ik zit niet stil. Dezer dagen ben ik vollen bak aan het uitzoeken welke spellen in aanmerking komen voor mijn volgende grote spellenaankoop en welke (net) niet. Ik hou jullie zeker en vast op de hoogte.

Mijn wens dat ik alle nieuwe toppers van Spiel wil spelen, heb ik al lang opgegeven. Het is een onmogelijke opdracht. Er zijn zoveel goede spellen en je kan ze niet allemaal spelen. Ik ben al heel blij als ik er de spellen kan uitfilteren die ik interessant vind én al die spellen op middellange of lange termijn eens zal kunnen spelen.

Mijn favoriete spellen uitgegeven in 2013 bevatten (logischerwijs) enkel de spellen die ik reeds speelde in 2013. Er zullen in mijn top dus veel goede spellen ontbreken om de eenvoudige reden dat ik die spellen momenteel nog niet heb gespeeld.

Terra Mystica heeft vele prijzen gewonnen voor beste spel van 2013, maar dit spel werd eigenlijk al in 2012 uitgegeven, dus dat spel komt (jammer genoeg) niet meer in aanmerking.  

 

En dan nu le moment suprème!

 

Mijn top 10 spellen uitgegeven in 2013:

1 Room 25

2 Mayday! Mayday!

3 Koryo

4 Spyrium

5 Quantum

6 City of Iron

7 Amerigo

8 Glastonbury

9 Eight-Minute Empire

10 Alarm!

Commentaren

Leuk dat Mayday! Mayday! op 2 staat, maar bijv. geen Guildhall? Ik heb overigens niet al je top 10 spellen gespeeld, maar Glastonbury vond ik niet heel veel aan. Ik neem aan dat je Glasstraat en Lewis & Clark etc. niet heb gespeeld, omdat deze oa niet in je lijstje staan. Al zijn er natuurlijk weer erg veel spellen uitgekomen dat je ze lang niet allemaal kunt spelen.

Gepost door: WTULTC | vrijdag, 17 januari 2014

Reageren op dit commentaar

Guildhall kwam uit in 2012, vandaar niet in dit lijstje.

Veel toppers nog niet kunnen spelen, waaronder idd Glasstraat en Lewis & Clark, maar ook Concordia, Russian Railroads, enz jammer genoeg nog niet kunnen spelen.

Gepost door: ditterio | vrijdag, 17 januari 2014

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.