maandag, 06 januari 2014

Het beste van 2013 – Dobbelspellen

Naast mijn vriendin Barbara heb ik ook een zwak voor dobbelstenen. Laat me gooien met een dobbelsteen en ik ben in mijn nopjes. In 2013 kwamen er dan ook tientallen verschillende dobbelspellen op tafel.

Mijn meest gespeelde dobbelspel was Qwixx met 37 speelbeurten! Het spel ziet er op het eerste zicht wat simpel en saai uit, maar als je het één keer hebt gespeeld, ben je meteen verkocht en zal je het direct nog eens willen spelen.

In veel spellen worden er dobbelstenen gebruikt, maar als je enkel de zuivere dobbelspellen meetelt, dan is Perudo mijn favoriet dobbelspel. Gooien, bluffen en vooral veel plezier maken als de ogen van de dobbelstenen van onder de beker tevoorschijn komen!

Het dobbelspel dat me in 2013 het meest heeft verrast, is Quantum. Heel origineel gebruik van de dobbelstenen. Enkel het thema kon me minder boeien, maar dit is zeker een spel dat ik graag nog eens opnieuw zou willen spelen.

Seasons is meer een kaartspel dan een dobbelspel, maar toch wil ik even melden dat ik dit spel ook fantastisch vond. Vanaf het moment dat dit spel in het Nederlands wordt uitgegeven, schaf ik het me meteen aan. Jammer dat dit niet voor de nabije toekomst zal zijn.

Verder heb ik veel plezier beleefd aan King of Tokyo, Can’t Stop, Las Vegas, Yspahan, Kingsburg, Dice Town, Streetsoccer en Dungeon Fighter. In King of Tokyo moet je elkaar als bloeddorstige monsters bevechten via dobbelsteenworpen. Can’t Stop is een push your luck dobbelspel. Nog een keer gooien of stoppen? Altijd een moeilijke keuze. Las Vegas is een heel eenvoudig meerderhedenspelletje met dobbelstenen. Snel en leuk! Yspahan en Kingsburg waardeer ik enorm door hun origineel gebruik van de dobbelstenen. Dice Town is een dobbelspel met pokerinvloeden. Streetsoccer is een leuk abstract tweespelersspel met voetbalthema. Dungeon Fighter is hilarisch! Op de meest debiele manieren met dobbelstenen gooien.

Roll Through The Ages was mijn grootste ontgoocheling qua dobbelen in 2013. Van dit dobbelspel had ik veel meer verwacht.

Deze dobbelspellen wil ik in 2014 graag eens spelen: Bang! Het Dobbelspel, Alien Frontiers, Buccaneer Bones, Luchador! Mexican Wrestling Dice Game en CV.   

Mijn drie meest gespeelde dobbelspellen in 2013:

1 Qwixx (37x)

2 Perudo (26x)

3 Can’t Stop (12x)

 

 

Commentaren

Hier is King of Tokyo met 51 plays het meest gespeelde dobbelspel. Qwixx 9x kwam daarna en Regenwormen 6x daarna.

King of Tokyo doet hier in mijn familie bijna iedereen aan mee, dat is de reden dat die zo vaak op tafel komt.

Gepost door: WTULTC | maandag, 06 januari 2014

Reageren op dit commentaar

Bij de dobbelspellen zou Castles of Burgundy eigenlijk ook zeker een vermelding moeten krijgen, deze moet je dus dringend eens spelen Dieter! ;)

Gepost door: Pieter | maandag, 06 januari 2014

Reageren op dit commentaar

Castles of Burgundy wil ik ook graag eens spelen. Misschien een goed idee voor woensdag? Of had je al een ander spel in gedachten?

Gepost door: ditterio | maandag, 06 januari 2014

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.