donderdag, 02 januari 2014

Het beste van 2013 - Algemeen

Beste spellenwebsite in 2013:

Boardgamegeek (http://www.boardgamegeek.com/). Het laatste spellennieuws, interessante spelbesprekingen, leerrijke spelvideo’s, een enorm grote spellendatabase, de mogelijkheid om je aantal speelbeurten te loggen en je spellen te quoteren, een internationaal forum, prachtige foto’s van spellen en nog veel meer. Dit is wat Boardgamegeek te bieden heeft en daarom is dit mijn favoriete website van 2013.

Beste spellenblog in 2013:

De Tafel Plakt (http://detafelplakt.skynetblogs.be/). Ik wens Dominique te bedanken voor het vele leesplezier, de vele interessante aankooptips en de vele glimlachjes op mijn gezicht. Een grote dankjewel!

Beste spellenforum in 2013:

Bordspelmania (http://www.bordspelmania.eu/). Het grootste en vooral ook het beste forum van de lage landen, dat is Bordspelmania! Ik hou vooral van de spelbesprekingen, het speladvies, het nieuws en de geruchten, de Bordspelmaniak-columns, de winkelstraat en het spellencafé op het forum.

Beste internationale recensent van spelvideo’s in 2013:

Tom Vasel (http://www.dicetower.com/). Ik hou het meest van de spelvideo’s van Tom Vasel omwille van zijn korte en duidelijke reviews, zijn humor, zijn eerlijke mening en zijn smaak op gebied van spellen. Eervolle vermeldingen voor de meest humoristische spelvideo’s van “Shut up and sit down” en de meest overzichtelijke spelvideo’s van “Rahdo runs through”.

Beste Nederlandstalige recensent van spelvideo’s in 2013:

Dharquen van Nox’ Spellenzolder (http://www.youtube.com/user/Dharquen). Duidelijke, overzichtelijke en volledige speluitleg. Als je een filmpje van Nox’ Spellenzolder hebt gezien, kan je meteen beginnen spelen. Een groot pluspunt!

Beste spellenclub in 2013:

De Strateeg (http://www.destrateeg.be/). Ik ben misschien een klein beetje bevooroordeeld, maar toch voel ik me het meest op mijn gemak bij spellenclub De Strateeg. Er hangt een leuke sfeer in de lucht, iedereen speelt met de glimlach, er is een mooi aanbod aan spellen, je krijgt op voorhand een overzicht van het spellenaanbod op de volgende spelnamiddag, de oprichters zijn heel enthousiast en geven een degelijke speluitleg, het is dichtbij mijn huis en de website is heel professioneel en overzichtelijk. Eervolle vermelding voor de grotere, maar eveneens heel gezellige spellenclub de Spelgezel Gamenight!

Beste spelwinkel in 2013:

De Spelgezel (http://www.spelgezel.be). De Spelgezel biedt je een ruim spellenaanbod aan zeer aantrekkelijke prijzen. Een andere sterkte van De Spelgezel is dat je zowel online als fysiek in de winkel spellen kan bestellen. De Spelgezel heeft een winkel in Gent en Antwerpen. Stefan is de meest vriendelijke verkoper die ik ken. Hij staat je altijd te woord met een wijde glimlach op de mond en geeft je een goed overzicht van de verschillende spellen. De website is heel overzichtelijk en wordt regelmatig aangepast.

Beste spellenbeurs in 2013:

Het Spellenspektakel (http://www.spellenspektakel.nl/). Elk jaar kijk ik enorm uit naar een bezoek aan deze beurs. Op het Spellenspektakel in Eindhoven vind je een groot aantal spelwinkels, spellenclubs en spellenuitgevers. Ik ga er steeds met plezier heen omdat je mooie koopjes kan doen, omdat je er de laatste nieuwe spellen kan spelen en omdat er altijd een gezellige sfeer in het gebouw hangt.

Beste bordspel in 2013:

Terra Mystica. De tactiek, de strategie, de diepgang, de talrijke mogelijkheden, de hoge herspeelbaarheid, het mooie artwork, het degelijke spelmateriaal, de duidelijke spelregels, de lage geluksfactor, de goede balans en de grote variatie. Terra Mystica is niet alleen het beste spel van 2013 maar ook het beste spel aller tijden!

Mijn mooiste overwinning in 2013:

Mijn 18-8 overwinning in 26 spelletjes Qwixx tegen mijn vriendin Barbara tijdens het grote reisduel.

Grootste verrassing in 2013:

Memoir ’44. Nooit gedacht dat oorlogsspellen voor twee personen zo leuk konden zijn.

Grappigste uitspraak in 2013:

“Schattie, het gaat hier wel over de Fransen en niet over ons.”, door mijn broer Jasper. Tijdens het triviaspel Zet in & win werd de volgende vraag gesteld: “Hoeveel keer per jaar bedrijven de Fransmannen gemiddeld de liefde?” Annelies schreef het getal 298 op haar bordje, waarop haar partner Jasper repliceerde: “Schattie, het gaat hier wel over de Fransen en niet over ons.”

Mijn meest gespeelde spel in 2013:

Quoridor. Abstract speelplezier!

Beste vriendin in 2013:

Mijn vriendin Barbara. Net als vorig jaar en hopelijk ook nog volgend jaar.

De commentaren zijn gesloten.