zaterdag, 21 december 2013

Ongelooflijk maar waar

Sommige thema’s in spellen zijn zo onwaarschijnlijk absurd dat een normaal mens zich afvraagt wie zoiets bedenkt? Ongelooflijk maar waar.

In het spel Het Stenen Tijdperk kan je kindjes maken in de sekshut. Leuk. Deze pasgeboren kindjes worden in de volgende beurt echter meteen ingezet om te gaan werken. Sinds wanneer kan een pasgeboren baby werk verrichten in een goudmijn? Rare jongens, die oermensen!

In het spel The Island (ook gekend onder de naam “Survive: Escape from Atlantis!”) zitten er bloeddorstige zeeduivels in de zee. Dat kan ik nog begrijpen, ik heb wel wat verbeelding. Maar in dit spel kan je ook een walvis verplaatsen. Deze walvis verplettert je sloepbootje, maar je mannetjes blijven in leven. Laat dit goed tot je doordringen: een walvis verplettert je bootje, maar je mannetjes blijven leven. Ik probeer het me even voor te stellen. Je dobbert rond met je kleine bootje. Ineens komt er een walvis aangezwommen. Nu moet je weten dat zo’n beest tot 33 meter lang kan worden met een gewicht van 170 ton. Als zo’n beestje van 170 ton op je bootje komt vallen kan ik me inderdaad voorstellen dat het bootje breekt. Wat ik me niet kan voorstellen is dat alle mannetjes het overleven als er een walvis van 170 ton op hun hoofd valt! Rare jongens, die eilandbewoners!

In het spel “Dier op Dier” moet je dieren op elkaar stapelen. Je plaatst een krokodil op een schaap. Daarbovenop leg je nog een pinguïn. En daarop kan dan een aap liggen. Een dieren-orgie dus en dat vind ik vulgair. Om het nog erger te maken werd dit spel geïntroduceerd als kinderspel. Rare jongens, die dieren!

Commentaren

Infarct is denk ik het apartste spel qua thema wat ik heb. Wie verzint er nu dat je, je buren (spelers) moet uitnodigingen voor een feestje waarbij jij ze vet kunt mesten zodat hun bloeddruk etc. stijgt en ze eerder dood gaan dan jij zodat jij het spel wint.

Gepost door: WTULTC | zaterdag, 21 december 2013

Reageren op dit commentaar

Wat vind je van het spel zelf? Dat spel staat op mijn wishlist.

Gepost door: ditterio | zondag, 22 december 2013

Reageren op dit commentaar

Met de juiste mensen is het leuk. Het is wel echt een party spel. Echt tactisch kun je niet spelen, maar het gaat meer om de fun om bijv. je buren vet te mesten op jouw feestje. Sterven ze zelfs op jou feestje dan moet jij meer betalen voor hun begrafenis dan de andere spelers. Als je eruit ligt hebben de andere spelers vaak ook al zulke hoge gezondheidsproblemen dat het niet lang meer duurt voordat ze er ook uit liggen. Op den duur ken je de kaartjes (waarvan je slechter wordt, ongelukken wel. De kaartjes van het eten en drinken zijn er zoveel dat ik die niet precies allemaal weet), maar je weet niet precies wanneer ze gaan komen dus het blijft wel afwisselend en met het kiezen van die ongelukkaartjes kun je andere mooi dwars mee zitten als je als startspeler de eerste keus hebt. Iedereen zet tegelijkertijd hun poppetjes in dus je bent allemaal redelijk samen bezig. Als je spelers hebt die goed tegen zwarte humor kunnen is dit spel wel een aanrader vind ik. Daarnaast zit er gelijk een uitbreiding in de doos, waarbij je op een deel van een bord een andere keuze hebt dan normaal. Dit zorgt ook voor afwisseling. Op bgg is wel een Nederlandse vertaling te vinden van het spel. Lees die eens door (zit ook al aardig wat humor in).

Gepost door: WTULTC | maandag, 23 december 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.