donderdag, 19 december 2013

Beste spel van week 49

Met een beetje vertraging krijgt u een overzicht van al mijn gespeelde spellen in week 49. In deze week speelde ik 8 verschillende spellen (uitbreidingen niet meegerekend).

Het minst leuke spel van de week was Struggle. Struggle is een race spel met dobbelstenen. Je krijgt een kaart met daarop de volgorde waarop jouw stenen moeten finishen. Per steen die op de juiste plaats finisht scoor je punten. Struggle is leuk voor een keertje, maar ik vermoed dat dit spel niet heel vaak op tafel zal komen. Het zag er lange tijd goed uit voor mij, maar uiteindelijk bezorgde mijn vriendin me nog een nederlaag.  

Het meest strategische spel van de week was Carson City. Een worker placement met cowboys. Leuk spel dat thuishoort in mijn spellen top 50. Ik zat aan tafel met heel sterke deelnemers en ik eindigde dan ook op de laatste plaats.

Terug van weggeweest is Lost Cities. Het was al een tijdje geleden dat we dit spel speelden en het werd een blij weerzien. Lost Cities is de tweespeler variant op Keltis. Leuk en luchtig vertier. Ik won dit tweepersoonsspel.

Zet in & win is mijn meest gespeelde triviaspel in 2013. Ik weet het antwoord. Of nee, ik weet het antwoord niet, maar ik gok dat jij het antwoord weet. Of nee, ik weet het antwoord niet en ik denk dat jij het antwoord ook niet weet, dus zal ik maar gericht gokken op één van de andere antwoorden. Zelfs al ben je zo dom als het paard van Christus, dan nog kan je genieten van dit leuke triviaspel! En dankzij dit spel weten we nu ook hoeveel een olifantenslurf weegt (ongeveer 550 kilo). Ik won het spel door op de juiste momenten goed te gokken.

For Sale blijft een hit. Een leuk en niet al te moeilijk kaartspel met biedmechanisme. Ik won het spel logischerwijs tegen twee newbies.

Saboteur kwam nog eens op tafel met de uitbreiding. Dit blijft een leuk spel, zeker met de uitbreiding, maar ik vrees dat ik het al iets te veel heb gespeeld. Mijn groot enthousiasme is intussen al wat getemperd. Ik eindigde in de middenmoot.  

De feestmaanden staan voor de deur. Als oefening op deze dolle dagen werden er al wat geschenken uitgedeeld in GiftTRAP. In GiftTRAP moet je proberen in te schatten welke cadeaus je medespelers het liefst zouden krijgen. Ideaal spel om je vrienden wat beter te leren kennen. In dit spel is het niet echt belangrijk wie er wint aangezien het om een puur partyspel gaat. Toch wil ik meegeven dat ik niet won.

Het leukste spel van deze week was Shadow Hunters. Deductiespel waarin je je vrienden moet beschermen en je vijanden moet uitmoorden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan aangezien elke speler zijn rol verborgen houdt. Naarmate het spel vordert, kom je meer te weten over je vrienden en/of vijanden. Ik ging als eerste dood aangezien mijn “vriendin in het spel” er heel het spel van overtuigd was dat ze een Shadow was (maar in werkelijkheid was ze een Hunter, net als ik). Gelukkig kon dit het speelplezier niet drukken.

3 overwinningen op 8 gespeelde spellen. Ik heb het al slechter gedaan.

De commentaren zijn gesloten.