maandag, 16 december 2013

Ditterio's spellen top 50 - editie 2013 (15 - 11)

15 City of Horror

 

Het meest gemene onderhandelingsspel dat ik ooit speelde. En toch was het heel leuk! In dit spel mag je je vrienden verraden en (figuurlijk) een mes in hun rug steken. Pas wel op dat je dit spel met de juiste vriendengroep speelt. Indien jij en je vrienden over een flinke dosis relativeringsvermogen beschikken, dan is dit spel een grote aanrader!

 

14 Lancaster

 

Lancaster is een worker placement spel met heel veel interactie. Je kan plaatsen innemen op het speelbord, maar je kan ook andere spelers op deze plaatsen verdrijven. Dit maakt het spel heel leuk! Daarnaast zijn er verschillende tactieken en strategieën mogelijk in dit spel. Tijdens dit spel zit ik steeds weer te genieten op mijn stoel.

 

13 Shadow Hunters

 

Shadow Hunters is een heel leuk en interactief spel met verborgen rollen. In Shadow Hunters ben je een Shadow, een Hunter of een Neutral. Iedereen houdt zijn rol verborgen. De Shadows proberen de Hunters te vermoorden, de Hunters proberen de Shadows te vermoorden en de neutrale karakters hebben elk een andere win conditie. Het is de bedoeling om informatie te bekomen over de identiteit van je medespelers. Dankzij deze informatie kan je weten wie je vrienden en vijanden zijn. Dan komt het erop aan om wapens te verzamelen en je vijanden proberen te vermoorden en je vrienden te helpen. Spannend! Shadow Hunters is de veel betere versie van Bang!

 

12 Het Dorp

 

Worker placement is één van mijn favoriete spelmechanismen en er staan dan ook veel werkverschaffingsspellen in deze top 50. Het Dorp is er ook één. En niet het eerste het beste. Het Dorp heeft simpele regels: blokje nemen en de bijhorende actie uitvoeren. Toch biedt Het Dorp veel diepgang. Het feit dat je “werkers” ook kunnen sterven in dit spel, is een originele vondst. Hoe meer ik Het Dorp speel, des te leuker ik het begin te vinden. Terechte winnaar van verschillende spellenprijzen!

 

11 Stoom

 

Mijn favoriete Martin Wallace is Stoom. In Stoom moet je spoorwegen aanleggen en goederen vervoeren. Op die manier kan je veel punten scoren. Stoom is een vrij zwaar spel met heel wat spelersinteractie en competitie tussen de spelers! Stoom is het allerbeste treinspel dat ik ken!

Commentaren

Van Martin Wallace zou ik Brass zeker in m'n Top-10 plaatsen :p
Lancaster had ik hoger verwacht! Nu ben ik zeer benieuwd naar je Top-10

Gepost door: Pieter | maandag, 16 december 2013

Reageren op dit commentaar

Brass heb ik nog niet gespeeld, vandaar niet aanwezig in mijn top 50. Lancaster is een heel goed spel, maar er zijn zoveel goede spellen. Het was moeilijk om keuzes te maken.

Gepost door: ditterio | maandag, 16 december 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.