zondag, 15 december 2013

Ditterio's spellen top 50 - editie 2013 (20 - 16)

 

20 Puerto Rico: Het Kaartspel

Puerto Rico Het Kaartspel (ook wel San Juan genoemd) is het kleine broertje van Puerto Rico. San Juan kan niet tippen aan Puerto Rico, maar het is zeker geen flauw afkooksel van het bordspel. San Juan is een steengoed kaartspel. Zelden zoveel diepgang in een kaartspel gezien. Heel snel en heel veel diepgang. Dit speelt bovendien echt goed met twee spelers.

19 Guildhall

Guildhall is een snel, eenvoudig en makkelijk aan te leren kaartspel. Toch bevat dit spel heel wat tactische mogelijkheden en ook wat pestelementen. Dit kaartspel speel ik met veel plezier.

18 7 Wonders

Zowel Guildhall als 7 Wonders zijn kaartspellen die ik heel graag speel. Het was heel moeilijk om een keuze te maken tussen deze twee. Uiteindelijk heb ik 7 Wonders één plaatsje hoger gezet. Ik heb zelden een spel gezien met zoveel diepgang dat op slechts 30 minuten te spelen is. De regels zijn bovendien niet moeilijk en je kan 7 Wonders spelen met 2, 3, 4, 5, 6 of 7 spelers.

17 Revolver

7 Wonders en Guildhall ademen in de nek van Revolver, maar toch blijft Revolver mijn favoriete kaartspel. Het is een kaartspel voor twee spelers waarbij één speler met bandiet Jack Colty en één speler met kolonel Ned McReady speelt. De spelers krijgen elk een ander deck kaarten en toch zit de balans in het spel vrij goed. De ene speler moet proberen om alle bandieten van de andere speler een kopje kleiner te maken. Zowel met Ned McReady als met Jack Colty speel ik dit spel graag, al heb je met beide rollen een iets ander speelgevoel. De kogels en het speelplezier vliegen in het rond. Wauw!

16 Brieven uit Whitechapel

 

Jack The Ripper (één speler) pleegt een moord en keert dan terug naar zijn schuilplaats. De andere spelers moeten de schuilplaats van Jack proberen te achterhalen en Jack proberen te arresteren. Als Jack voel je de spanning letterlijk door heel je lichaam stromen. Soms sta je vlak naast een detective en dan kan je alleen maar hopen dat de detective je niet zal arresteren. Als detective ervaar je minder directe spanning. Hier zit de kracht vooral in het zoeken naar sporen en het samenwerken met je mededetectives. Dit is heel uitdagend en bevredigend als je Jack kan pakken. Een topper!

De commentaren zijn gesloten.