zaterdag, 14 december 2013

Ditterio's spellen top 50 - editie 2013 (25 - 21)

25 PitchCar

PitchCar is een finger flicking spel waarbij je met behulp van je duim en wijsvinger een schijfje (je wagen) over het parcours schiet. Het parcours maakt dit spel bijzonder omdat je elke keer opnieuw een ander parcours kan samenstellen. De uitbreidingen maken dit spel nog leuker en gevarieerder. Als alle spelers aan elkaar gewaagd zijn en de schijfjes allemaal dicht in elkaars buurt liggen, dan is dit spel heel spannend. Heel leuk om te spelen met de juiste spelersgroep!

24 Ra

Als je een “zuiver” bied spel wil spelen, dan is Ra zowat het beste dat je kan vinden in spellenland. Dit spel heeft het meest originele biedmechanisme dat ik ooit zag. Alleen al om deze reden zou iedereen dit spel in zijn spellenkast moeten hebben staan. Daarnaast speelt het spel heel vlot, zijn de regels eenvoudig en is het gewoon heel leuk!

23 Dominion

Dominion is de grondlegger van de deckbuilding games en dit spel mag je dan ook terecht een grote klassieker noemen! In Dominion probeer je (door het uitspelen van de juiste kaarten) je kaartendeck zo sterk mogelijk te maken. Met je deck kaarten kan je extra actiekaarten, overwinningspunten of geld kopen (allemaal in de vorm van kaarten). Dit spel moet iedereen minstens één keer in zijn leven hebben gespeeld.

22 Mr. Jack

Mr. Jack is een deductiespel voor twee spelers waarin één speler een moord heeft gepleegd (Mr. Jack). Hij moet proberen te ontsnappen terwijl de andere speler (de detective) de identiteit van Mr. Jack moet trachten te achterhalen. Mr. Jack is een snel, eenvoudig en leuk spel. Anders en veel beter dan Cluedo!

21 Crokinole

Het mooiste houten speelbord dat ik ooit zag. Een waar genot om met je vlakke hand over het gladde houten oppervlak te wrijven. Los van het materiaal is dit ook een heel leuk spel. Na een aantal keer spelen krijg je een echt flikkervingergevoel in je vingers. Ik ken niemand die dit spel niet leuk vindt.

Commentaren

Crokinole vind ik ook leuk sinds ik het heb gespeeld op een beurs. Echter de aanschaf is vrij prijzig. Welk bord heb jij van welke bordenmaker?

Ra en Dominion heb ik ook. Van Dominion heb ik alleen de basis.

Gepost door: WTULTC | dinsdag, 17 december 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.