vrijdag, 13 december 2013

Ditterio's spellen top 50 - editie 2013 (30 - 26)

30 Lords of Waterdeep

 

Het thema sprak me op het eerste zicht niet echt aan. Ik gaf het toch een kans en daar ben ik heel blij om. Lords of Waterdeep is een heel leuk worker placement spel waarbij je verschillende quests moet zien te vervullen. Dit spel schreeuwt om een Nederlandse editie!

 

29 Stenen Tijdperk

 

Dit spel is samen met Agricola waarschijnlijk het populairste worker placement spel aller tijden. Agricola vind ik leuk, maar niet leuk genoeg voor een plaatsje in mijn top 50. Stenen Tijdperk verdient die plaats wel. Stenen Tijdperk is één van de eenvoudigste worker placement spellen die ik reeds speelde, maar toch veel tactische mogelijkheden. Meer moet dat niet zijn!

 

28 Hoogspanning

 

Als iedereen zijn punten zit uit te rekenen en er steeds het maximum wil uithalen, dan kan de speeltijd flink uitlopen. In dat geval bedank ik voor Hoogspanning. Als Hoogspanning echter vlot gespeeld wordt, dan is dit spel fantastisch! Een orgasme voor je hersenen! Omwille van het gevaar voor down time staat dit spel “slechts” op plaats 28.

 

27 De Koningsburcht

De Koningsburcht is niet heel bekend, maar het is wel een heel leuk worker placement spel met een heel aangename speelduur. Je verzamelt grondstoffen en deze grondstoffen kan je omzetten in geld. Met dit geld kan je acties kiezen op het speelbord. De Koningsburcht is een goed spel waarbij je op lange termijn kan plannen. Het systeem met het uitspelen van je kaarten vind ik heel leuk. Daarnaast wordt het spel met de winterkaarten nog leuker. De Koningsburcht is ook heel goed speelbaar met twee spelers. Ik speel dit altijd met veel plezier.

26 Hanzesteden

Hanzesteden is erg droog. Het thema en uiterlijk van het speelbord nodigen ook niet echt uit om dit spel te spelen. Hierachter schuilt echter een heel sterk spel. Hanzesteden is een diep expertspel met enorm veel mogelijkheden. Een topper!

Commentaren

De Koningsburcht heb ik nog maar recent ontdekt en het was verrassend goed. Hoogspanning staat bij mij hoger maar je bedenkingen i.v.m. de downtime zijn wel terecht.

Gepost door: Sven De Beuckeleer | vrijdag, 13 december 2013

Reageren op dit commentaar

Voor mij de reden dat ik Hoogspanning nooit zal spelen. Mijn vaste medespelers zorgen er altijd al voor dat spellen erg lang duren. Over de beurten wordt bij iets wat toch vrij eenvoudig is als Tzolkin al erg lang nagedacht, terwijl ik juist een hele snelle speler ben.

Gepost door: Dennis | vrijdag, 13 december 2013

Reageren op dit commentaar

Alvast nadenken in andermans beurten kan helpen. Echter het zijn vaak de niet veel spelers die de boel ophouden. Zo kan bijv. Ticket to Ride erg snel worden gespeeld als je in andermans beurten al beslist of je gaat bouwen of een kaart trekt. Bij mij staat Stenen Tijdperk hoger. Hanzesteden heb ik ook wel eens gespeeld, maar ik kon daar niet echt warm van worden. Niet mijn ding. Hoogspanning begin ik niet eens aan en als ik zo de reacties lees is dat maar goed ook.

Gepost door: WTULTC | vrijdag, 13 december 2013

Reageren op dit commentaar

Hoogspanning is een topper, maar je moet het niet gaan spelen met 5 of 6 spelers, en al zeker niet met veel nieuwelingen. Speel je dit spel met 3 of 4 spelers waarvan de meerderheid het spel goed kent... dan is het echt een topper, en is er niet zoveel downtime...

Gepost door: Pieter | maandag, 16 december 2013

Reageren op dit commentaar

Lords of Waterdeep zou zeker in mijn Top-50 voorkomen, maar wellicht zou dit spel hoger staan. De eenvoud van dit spel maakt hiervan echt een topper!

Gepost door: Pieter | maandag, 16 december 2013

Reageren op dit commentaar

Lords of Waterdeep heb ik pas één keer gespeeld, maar ik vond het wel meteen een heel goed spel! Na meerdere speelbeurten kan dat spel volgend jaar misschien nog stijgen in mijn top 50. Plaats 28 voor Hoogspanning is dan wel geen top 10-notering, maar 28 is toch wel een hoge notering, zeker als je weet dat ik al 295 verschillende spellen speelde.

Gepost door: ditterio | maandag, 16 december 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.