donderdag, 12 december 2013

Ditterio's spellen top 50 - editie 2013 (35 - 31)

 

35 Incan Gold

Incan Gold is een heel leuk spel met ‘push your luck’ spelmechanisme. Je gaat op zoek naar schatten in een grot, maar je moet oppassen voor verschillende gevaren die je kan tegenkomen. Elke beurt beslis je of je je terugtrekt uit de grot (en de bijhorende schatten meeneemt) of je langer in de grot blijft (met de kans op nog meer schatten of met het risico om een gevaar tegen te komen en hierdoor je verzamelde schatten te verliezen). Dit spel is een variant op Diamant. Dankzij de extra artefacten is Incan Gold echter leuker.

34 Perudo

Normaal ben ik geen grote fan van spellen met spelerseliminatie, maar in dit spel stoort dit nooit. Door goed te bluffen probeer je zo lang mogelijk te overleven met je dobbelstenen. Heel veel interactie en spanning! Ik krijg telkens weer een adrenalinestoot als iedereen zijn bekertjes omhoog heft en zijn dobbelstenen toont.

33 Time’s Up

 

Eén van de beste partyspellen die er zijn. Op het eerste zicht lijkt dit een dertien-in-een-dozijn-partyspelletje waarin je je wat namen moet uitbeelden. Laat je hierdoor zeker niet beïnvloeden. Time’s Up is lachen geblazen en uniek in zijn genre! Je moet het spelen om het te kunnen geloven. Hoe grappiger de deelnemers des te grappiger wordt dit spel. Tijdens dit spel heb ik al vaak letterlijk over de grond gerold van het lachen.

32 Pandemie

Waarschijnlijk het meest populaire coöperatieve spel ooit! In Pandemie werk je samen met je medespelers om de wereld te redden van verschillende gevaarlijke virussen. Pandemie is spannend tot de laatste minuut. Simple to play, hard to master. Dat zijn de spellen waarvan ik hou.

31 Asara

Asara is een worker placement spel met kaarten. In Asara, het land van duizend torens, moet je torens bouwen. Hiervoor moet je natuurlijk verschillende torenonderdelen verzamelen. Deze onderdelen bekom je door kaarten uit te spelen op het bord. Het is één iets anders en ik kan u vertellen: het is heel leuk! Een familiespel dat ik met plezier op tafel leg! 

Commentaren

Gaan er nog meer coöps komen? Bij mij staat Pandemie zeker in de top 20 namelijk. Ik houd wel van dat genre namelijk.

Gepost door: WTULTC | donderdag, 12 december 2013

Reageren op dit commentaar

Mijn hoogst genoteerde coöperatieve spel staat op plaats 8. Gokje wagen? :p

Gepost door: ditterio | donderdag, 12 december 2013

Reageren op dit commentaar

Dat is niet zo heel moeilijk aangezien je lovend bent over de Legends of Andor. Die zal wel op 8 staan. Daarnaast gok ik ook nog dat Ghost Stories voorbij gaat komen.

Gepost door: WTULTC | vrijdag, 13 december 2013

Reageren op dit commentaar

Ik kan al verklappen dat één van beide coöps net buiten mijn top 50 viel.

Gepost door: ditterio | maandag, 16 december 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.