dinsdag, 10 december 2013

Ditterio's spellen top 50 - editie 2013 (45 - 41)

 

45 Tinners’ Trail


Tinners’ Trail is een minder bekende parel van Martin Wallace. Martin Wallace is de man achter klassiekers als Stoom en Brass. Tinners’ Trail is minder zwaar dan deze twee spellen. Dit spel krijgt niet de grote publieke aandacht die het verdient. Dit komt waarschijnlijk door het thema. In Tinners’ Trail ga je werken in de mijnen. Een thema dat waarschijnlijk weinig mensen zal aanspreken. Daarbij komt nog dat de lange spelregels wat zullen afschrikken. Toch is Tinners’ Trail een fantastisch spel. Het spel speelt heel vlot en achter het ietwat saaie thema schuilen heel goede spelmechanismen. Ik heb dit spel jammer genoeg nog niet vaak genoeg gespeeld, anders had dit spel zeker veel hoger geëindigd in mijn top 50.

 

44 K2

 

In het bordspel K2 mag je een berg beklimmen. Naarmate je dichter bij de top van de berg komt, wordt het spel steeds uitdagender. Je moet er voor zorgen dat je conditie op peil blijft en je moet rekening houden met de wisselende weersomstandigheden. Tijdens het spelen krijg je echt het gevoel dat je een berg aan het beklimmen bent. Een aanrader!

 

43 Dice Town

 

Dice Town is een dobbelspel met pokerinvloeden. Met je dobbelstenen moet je proberen om interessante combinaties te gooien. Het leuke thema en de verschillende voordelen (die je kan bekomen dankzij je dobbelsteenworp) maken dit spel veel leuker dan vele andere dobbelspellen.

 

42 King of Tokyo

 

King of Tokyo is een iets minder vriendelijk dobbelspel dan Dice Town. In King of Tokyo ben je een monster. Je moet proberen om de andere monsters uit te schakelen. Dit doe je door het gooien van dobbelstenen. Heel leuk spel met eenvoudige regels en veel spelersinteractie. De vele verschillende kaarten in het spel zorgen voor veel afwisseling in het spel.

 

41 Formula D

 

Ik heb al heel wat race spellen gespeeld. Van Top Race tot Rallyman. Van Jamaica tot Powerboats. Van Atlantis tot Demarrage! Toch blijft Formula D één van mijn favoriete race spellen. Dit zijn enkele redenen waarom ik Formula D zo leuk vind: de spanning tijdens een nek-aan-nek race naar de finish, het inschatten van je snelheid in de bochten en op de rechte stukken, de leuke versnellingspook waarmee je kan schakelen tussen verschillende versnellingen, de eenvoudige regels, de mogelijkheid om regels toe te voegen of weg te laten, het aantal spelers waarmee je dit spel kan spelen en het Formule 1 thema.

Commentaren

Altijd leuk die Top-zoveel lijstjes. Ik vind het altijd fantastisch om te lezen (of kijken op YouTube). Ik ben nu al benieuwd wat je bovenin de lijst hebt staan, aangezien ik al enkele toppertjes (King of Tokyo, Ticket To Ride) voorbij heb zien komen.

Gepost door: Dennis | dinsdag, 10 december 2013

Reageren op dit commentaar

Het bij ons meest gespeelde spel King of Tokyo vind ik 'al' terug. Nu zou dat spel bij mij ook niet bij de eerste 3 spellen gaan eindigen, maar ik vind hem wel zo leuk dat het voor mij toch wel een top 10 spel aan het worden is. Zeker een top 25 spel. K2 en Dice Town ben ik beide benieuwd naar.

Gepost door: WTULTC | woensdag, 11 december 2013

Reageren op dit commentaar

@Dennis: ik weet mijn nummer 1 al, maar ik hou het nog even geheim ;-) Bedankt voor je bezoek!

@WTULTC: K2 en Dice Town zijn allebei leuke familiespellen, makkelijke regels, maar toch wat uitdaging en vlot te spelen. Zo heb ik ze graag! :-)

Gepost door: ditterio | donderdag, 12 december 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.