maandag, 09 december 2013

Ditterio's spellen top 50 - editie 2013 (50 - 46)

50 Ticket To Ride

 

Het treinenspel Ticket To Ride is het meest ideale spel om met niet-spelers op tafel te leggen. Eenvoudige spelregels, mooi speelmateriaal en het speelt heel snel. Het is bovendien één van de spellen die me de spellenmicrobe hebben bezorgd. Terecht een grote klassieker en daarom verdient Ticket To Ride een plaatsje in mijn top 50.

 

49 Tikal

 

Tikal is een meerderhedenspel waarbij je elke beurt tien actiepunten mag kiezen en deze tien actiepunten zijn dikwijls nog te weinig. Er zijn ook zoveel mogelijkheden in dit spel. Tikal bezorgt je veel diepgang met simpele regels. Het enige spel uit de Masker Trilogie dat ik al speelde (volgens velen ook het beste, maar daar kan ik nog niet over oordelen). Een aanrader!

 

48 Carson City

 

Carson City is een worker placement met western thema. Het leukste onderdeel aan dit spel is dat je met twee cowboys op één actieveld kan gaan staan, waarna een duel wordt uitgevochten. Een originele twist in het worker placement genre.

 

47 Streetsoccer

 

Streetsoccer is een abstract voetbalsimulatiespel voor twee spelers. Wie houdt van voetbal, zal dit lichte spel wel kunnen waarderen. Altijd spannend als de score gelijk is en de tijd langzamerhand wegtikt. Wie zal het winnende doelpunt maken?

 

46 Flash Point: Fire Rescue

 

Flash Point: Fire Rescue is het eerste coöperatieve spel in deze top 50. In dit spel moet je als brandweerman samen met je medespelers zoveel mogelijk mensen en dieren levend uit een brandend gebouw proberen te halen. Het thema zit heel goed verweven in dit spel. Flash Point is heel snel uit te leggen en zeker niet moeilijk. Leuk is ook dat je de moeilijkheidsgraad van het spel kan aanpassen. Als veelspeler zal het familiespel wat licht aanvoelen, maar als je de regels voor gevorderden aan het spel toevoegt, zal de veelspeler ook zeker aan zijn trekken komen.

Commentaren

Ticket to Ride is eigenlijk een spel waar ik nooit snel neen zal op zeggen, door z'n eenvoud en korte spelduur. Leuk tussendoortje, dus terrechte opener voor uw Top-50 lijkt me.

Carson City speelde ik één keer, en vond ik een héél goed spel, dus ook dat hoort misschien wel thuis in een Top-50.

Benieuwd naar je Top-10!

Gepost door: Pieter | dinsdag, 10 december 2013

Reageren op dit commentaar

Flashpoint en Ticket to Ride zouden er bij mij ook zeker in staan. Zelfs hoger dan deze plaatsen. Beide top 25 spellen voor mij!

Gepost door: WTULTC | woensdag, 11 december 2013

Reageren op dit commentaar

@Pieter: ik denk dat je heel wat spellen uit mijn top 10 zal kennen ;-)

@WTULTC: Flashpoint is een goed coöperatief spel, maar voor mij zijn er een aantal betere coöps. Die zal je hoger in de lijst tegenkomen.

Gepost door: ditterio | donderdag, 12 december 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.