dinsdag, 03 december 2013

Beste spel van week 48

Op veel recensieblogs (waaronder deze blog) kan u recensies lezen over spellen. Hopelijk leuk om te lezen, maar als lezer waarschijnlijk moeilijk om uit die spellennest het beste spel te kiezen. Daarom zal ik u vanaf nu helpen. Ik zal u vertellen welke spellen ik vorige week speelde en nog beter: welke spellen ik het leukst vond!

 

Vorige week speelde ik exact 10 verschillende spellen. Welke van deze 10 spellen waren de leukste, de beste, de meest onvergetelijke en de meest interessante spellen? Kortom, aan welke van deze spellen heb ik de voorbije week het meeste plezier beleefd?

 

Het minst interessante spel van de 10 was Identik. Het is een tekenspel. Leuk om eens te spelen, maar na één speelbeurt heb je het wel gezien. Identik is ook niet echt een spel te noemen. Eerder een leuk tijdverdrijf.

 

Het zwaarste spel dat ik in week 48 speelde was zonder twijfel Amerigo. De laatste nieuwe Feld. Uitdagend en origineel, maar niet boeiend genoeg en een tikkeltje te lang voor een plaatsje in mijn top 3 van de week.

 

Ik speelde de voorbije week vooral korte, leuke spellen, zoals het biedspel For Sale, het dobbelspel Qwixx Deluxe, het meerderhedenspel Slag Je Slag(room) en het push your luck spel Incan Gold. Ik heb heel erg genoten van deze spellen, maar ook deze spellen haalden mijn top 3 niet.

 

De vier beste spellen van de week waren 7 Wonders, Guildhall, Lancaster en Zooloretto.

 

En dan nu mijn top 3 van week 48:

 

3 Zooloretto

 

De meer dan geslaagde bordspelversie van Coloretto. De basis blijft hetzelfde, maar je krijgt er gratis een aantal leuke extra’s bij. Een aanrader!

 

2 Guildhall & 7 Wonders

 

Een ex aequo op de tweede plaats omdat ik echt niet kan kiezen welke van de 2 ik het leukste vind. Het zijn allebei topkaartspellen. Beide spellen spelen heel vlot. Het pestelement in Guildhall is iets groter. Met twee spelers is Guildhall trouwens het leukst, met meerdere spelers is 7 Wonders beter. Ik kan niet kiezen en ik kies dan ook niet. Twee toppers op de tweede plaats!

 

1 Lancaster

 

Ik kreeg weliswaar zwaar op mijn doos tijdens het spel, maar Lancaster blijft toch één van mijn grote favorieten. Een steengoed spel en één van de beste worker placement spellen die ik ooit speelde. Volop interactie, je kan de andere spelers wegdrijven van een plaats op het bord. Leuk! Zonder frustratie bij de andere speler, want die speler mag zijn meeple opnieuw inzetten. Leuk! Altijd interessante beslissingen. Leuk! Het stemmen op de wetten. Leuk! Nog een positief punt: in deze worker placement moet je geen voedsel verzamelen. Na spellen als Het Stenen Tijdperk en Agricola is dit een verademing!

De commentaren zijn gesloten.