maandag, 25 november 2013

iKNOW onder mijn loep

iKNOW is een triviaspel dat ik tot op heden nog niet heb gespeeld. In dit spel krijg je een vraag uit één van de vier categorieën. Bij elke vraag zijn er drie tips in verschillende moeilijkheidsgraden. Het doel is om punten te scoren door antwoorden juist te beantwoorden en door te wedden hoe goed je vrienden dit zullen doen. Als je het antwoord weet na 1 hint, krijg je 3 punten. Na 2 hints krijg je 2 punten en na 3 hints kan je nog 1 punt scoren. Je scoort ook punten door juist te raden of je vrienden het juiste antwoord al dan niet zullen raden. De speler die als eerste 20 punten scoort, wint.

Dit spel doet me denken aan Trivial Pursuit: Wedden dat je het weet. In dat spel moet je ook vragen beantwoorden en gokken of je tegenstanders het antwoord goed of fout zullen beantwoorden. Het verschil tussen Trivial Pursuit: Wedden dat je het weet en iKNOW zit hem in het design en in de tips.

Het design van iKNOW is veel mooier, maar eerlijk gezegd interesseert het design me minder. Ik ben niet geïnteresseerd in kunst, ik ben geïnteresseerd in leuke spellen. De drie tips maken iKNOW wat specialer en net dat ontbreekt in Trivial Pursuit: Wedden dat je het weet. Tips bij vragen kennen we dan weer van de spellen Quizt't en Wijsneus. Twee triviaspellen waarbij je aan de hand van tips steeds een voorwerp, persoon of bestemming moet trachten te raden.

Volgens mij zal iKNOW een mix zijn van Wijsneus en Trivial Pursuit: Wedden dat je het weet. Twee spellen die ik reeds in mijn bezit heb. iKNOW lijkt me leuk om eens te spelen, maar ik denk niet dat ik dit spel zal aankopen (tenzij aan een spotprijs) wegens te weinig verschillen met bovenstaande spellen.

Daarom: OP DE SPEELTAFEL 

De commentaren zijn gesloten.