donderdag, 28 november 2013

7 Days of Westerplatte onder mijn loep

7 Days of Westerplatte is een coöperatief spel waarbij je moet vechten tegen de Duitsers. De Duitsers komen naar je toe in de vorm van kaarten. Jij staat samen met je medespelers achter een bakstenen muurtje en ziet de Duitsers steeds dichter komen. Er wordt gevochten en gestreden. Als de Duitsers je bakstenen muren kunnen neerhalen en twee van de daarachterliggende kaarten kunnen vernietigen, verlies je het spel samen met je vrienden. Als je echter 7 dagen kan overleven, dan winnen jullie het spel.

7 Days of Westerplatte deed me meteen denken aan Ghost Stories. Net als in Ghost Stories vecht je in dit spel tegen opkomend gevaar. Het verschil met Ghost Stories is dat het gevaar bij 7 Days of Westerplatte slechts van één kant komt en in Ghost Stories van vier kanten. Net als in Ghost Stories kan je in 7 Days of Westerplatte ook alleen of samen vechten tegen het gevaar. In Ghost Stories komt het gevaar van de geesten. In 7 Days of Westerplatte komt het gevaar van de Duitsers.

Dit spel stond een tijdje op mijn wishlist, maar het spel is er nu toch afgegaan. Om twee redenen. Eén: volgens velen zou de herspeelbaarheid van dit spel niet groot zijn. Twee: qua spelgevoel lijkt het verdacht veel op Ghost Stories (en dat spel heb ik al).

Om die redenen staat 7 Days of Westerplatte niet meer op mijn wishlist, maar ik zou dit spel wel met veel plezier eens OP DE SPEELTAFEL willen zien.

Nog één ding: 7 Days of Westerplatte. Half Engels, half Duits, wie heeft de naam van die titel bedacht!?!

Commentaren

Ivm de titel, eigenlijk is Westerplatte gewoon de plaatsnaam.

Het spel lijkt me wel een leuk instapspel voor de beginnende spelers, maar als co-op leek het me nogal makkelijk om tegen het spel te winnen (tenzij we iets verkeerds hebben gedaan)

Gepost door: waut | donderdag, 28 november 2013

Reageren op dit commentaar

Bedankt voor je reactie! Hmm... nu ben ik al minder enthousiast over 7 Days of Westerplatte, maar wil het toch nog altijd eens spelen :-)

Gepost door: ditterio | dinsdag, 03 december 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.