zondag, 24 november 2013

Guildhall: Job Faire onder mijn loep

Guildhall is een kaartspel waarvan ik heel erg onder de indruk ben. Dit komt vooral door de eenvoudige regels, de snelle opzettijd, de aangename speelduur, de spelersinteractie en de spanning tijdens het spelen. Het spel moet nog vaker gespeeld worden om een beter beeld te vormen, maar op dit moment speel ik het liever dan mijn andere kaartspeltoppers zoals 7 Wonders, Revolver, Dominion en Coloretto. Dat wil toch al iets zeggen.

De uitbreiding van Guildhall is een standalone game. Guildhall: Job Faire komt met nieuwe kaarten. Deze kaarten kunnen ook gecombineerd met het originele Guildhall.

Ik ben meestal geen voorstander van uitbreidingen omdat ik liever een nieuw spel ontdek in plaats van een uitbreiding te kopen voor een bestaand spel. Vaak brengen de uitbreidingen ook weinig wereldschokkends toe. Toch besloot ik om de uitbreiding van Guildhall eens onder mijn loep te nemen. Zal ik voor de uitbreiding van het prachtige kaartspel Guildhall een uitzondering maken of niet?

Guildhall: Job Faire voegt meer van hetzelfde toe en ik ben er zeker van dat ik deze uitbreiding ook leuk zal vinden. Zeker omdat je dan met 12 rollen in plaats van 6 rollen kan spelen. Voorlopig ga ik het echter houden bij de originele Guildhall. Zolang ik de originele versie niet beu ben gespeeld, hoef ik geen extra afwisseling in de kaarten. Daar komt nog eens bij dat je voor de prijs van Guildhall: Job Faire een ander nieuw en leuk spel kan kopen.

Daarom: OP DE SPEELTAFEL en misschien later op de wishlist.

 

De commentaren zijn gesloten.