zaterdag, 23 november 2013

Caverna onder mijn loep

Vandaag neem ik Caverna: The Cave Farmers onder mijn loep. Ik heb het spel nog nooit gespeeld, maar is dit spel een plekje waard op mijn wishlist? Lees verder en je komt het te weten.

Caverna: The Cave Farmers ziet eruit als een kopie van Agricola. Ik zal geen neen zeggen tegen Agricola, maar ik ben ook geen groot fan. Agricola is zeker een goed spel, maar ik heb niet het gevoel dat ik me amuseer tijdens dat spel. Ik zit constant te denken aan mijn strategie: straks neem ik die actie en dan die actie en tenslotte die actie. Jammer genoeg kiest een andere speler één van de acties die ik net wou kiezen. Hierdoor moet ik mijn strategie volledig aanpassen. Ik kies dan maar andere acties. Het constant moeten inspelen op die gebeurtenissen is zeker een uitdaging en waarschijnlijk de hoofdreden waarom velen houden van Agricola. Ik hou wel van een uitdaging en de tijd vliegt steeds als ik Agricola speel. Toch heb ik tijdens het spel nooit het gevoel dat ik me heel hard aan het amuseren ben. Dat aspect mis ik een beetje bij Agricola, in tegenstelling tot vele andere worker placement spellen. Waarom bespreek ik hier Agricola in plaats van Caverna? Wel, Caverna ziet er exact hetzelfde uit. Er zijn een paar kleine wijzigingen, maar de basis blijft net hetzelfde als in Agricola. Je werkers kiezen acties, iedere speler heeft een eigen spelersbord dat je kan volbouwen, alweer een hoop dieren,… Niet voor niets wordt Caverna door velen Agricola II genoemd.

Ik zie geen enkele reden waarom ik dit spel ineens wel zoveel leuker zou vinden dan Agricola. Zeker niet als ik hoor dat Caverna veel meer mogelijkheden heeft dan Agricola waardoor het geheel wat onoverzichtelijk wordt.

Daarom: IN DE PRULLENMAND  

 

De commentaren zijn gesloten.