vrijdag, 22 november 2013

Het vergrootglas van inspecteur Ditterio

Op het moment van dit schrijven speelde ik reeds 283 verschillende spellen. Voor sommigen onder jullie zal dit immens veel zijn, voor anderen belachelijk weinig. Ik hoef niet noodzakelijk zoveel mogelijk spellen te spelen. Ik vind het wel leuk om zoveel mogelijk GOEDE spellen te spelen. Er is niets leuker dan een spel te ontdekken en achteraf met een glimlach op de mond te kunnen zeggen: Wauw, dit was een fantastische ervaring! Jammer genoeg kan ik dat niet van al mijn 283 gespeelde spellen zeggen. Het ene spel was al wat beter dan het andere.

Vroeger was ik snel tevreden. Ik vond bijna elk spel goed. Nu ben ik wat kritischer geworden. Het volstaat niet meer dat een spel gewoon goed is. Het spel moet heel goed zijn en ook regelmatig gespeeld worden. Om die reden zal ik nog zelden zware en lange spellen kopen. Het merendeel van mijn spelersgroep haalt zijn neus op voor dit soort spellen. Ik koop enkel nog spellen waarvan ik hoop dat ze (vaak) gespeeld zullen worden en waarvan ik hoop dat ze leuk en vlot spelen. Hoe kan ik op voorhand weten of een spel aan mijn eisen voldoet? Door reviews over dit spel te lezen, door de spelregels te lezen en/of door video’s met spellenuitleg te bekijken.

Ik zet mijn inspecteurshoed op en neem jullie mee op een race door Ditterio’s spellenland. Elk spel zal opgespeurd en geïnspecteerd worden. Mijn (met een vergrootglas bekeken) spellen zal ik dan onderverdelen in drie categorieën:

1 IN DE PRULLENMAND: deze spellen hoef ik nooit te spelen, tenzij iemand me smeekt om dit spel te spelen. Dit wil niet zeggen dat dit automatisch slechte spellen zijn. Het zijn alleen spellen die ik zelf niet hoef te spelen.

2 OP DE SPEELTAFEL: deze spellen wil ik graag eens spelen, maar hoef ik niet noodzakelijk aan te kopen, tenzij het spel me zo omver blaast dat ik na een fantastische speelgelegenheid alsnog beslis om dit spel aan te kopen.

3 OP DE WISHLIST: deze spellen komen op mijn wishlist terecht. Spellen op mijn wishlist hebben een grote kans om vroeg of laat aangekocht te worden.

Vanaf morgen begin ik met een eerste spel onder mijn loep te houden.

De commentaren zijn gesloten.