donderdag, 14 november 2013

Vraag van de maand (3)

Onze vraag van vorige maand was: Welk spel was je grootste miskoop ooit en waarom?

Ik kreeg twee mooie antwoorden.

Pieter schreef het volgende:

1. Cuba – Dit spel, wat eigenlijk wel héél goed in elkaar zit doet denken aan een mengelmoes van véél andere spellen. Dit spel zit niet slecht in elkaar, ziet er héél mooi uit, maar mist net dat beetje extra. Dit spel is totaal niet vernieuwend, en komt daardoor nooit op tafel, in tegenstelling tot andere worker-placement spellen. De kostprijs van dit spel is aan de hoge kant, dus dit kan ik gerust een miskoop noemen. Voor mensen met weinig spellen in hun collectie is dit een héél mooi spel wellicht, maar ik heb zoiets van: “been there, done that”

2. Alle uitbreidingen voor spellen in m’n bezit, maar vooral de 2 uitbreidingen van Dominion. Dominion is wel eens een leuk spelletje. Je deck opbouwen om zo een goed “uitgebalanceerde machine” te hebben, waardoor jij het meeste overwinningspunten kan kopen. Leuk gevonden. In de doos heb je een hoop gevarieerde kaarten. 25 om precies te zijn. Daar kan je al héél wat sets mee vormen, want ieder spel speel je met een kleine selectie van deze 25 kaarten. De uitbreidingen die ik heb zijn goed, en brengen wel wat extra bij. Hijs de Zeilen is een uitbreiding waarin enkele héél erg leuke kaarten zitten. Ook Welvaart is opnieuw een mooie uitbreiding waardoor je een totaal ander spelletje Dominion kan spelen. Allemaal héél erg positief, maar als je dan bedenkt dat de basisversie samen met deze 2 uitbreidingen € 100 heeft gekost, dan kan je je toch vragen stellen. Is een kaartspelletje dat waard...? Eigenlijk niet.

Wiljan schreef het volgende:

Lastige vraag want ik heb er meerdere door verschillende voorvallen/benaderingen:
 
1. Ik stond ooit eens in een winkel en wist dat Dominion een goed spel zou zijn. Echter op dat moment wist ik niet meer precies hoe je dat spel spelt en zag ik Domination afgeprijsd liggen. In dezelfde winkel lag ook Agricola afgeprijsd dus ik dacht met Domination en Agricola wel een koopje gedaan te hebben. Wat blijkt Domination was een totaal ander spel en dus een miskoop. Het is een spel met dominosteentjes ipv kaarten. Achteraf kan ik er wel om lachen.

2. Als ik zou kijken naar mijn plays dan zou Goa een miskoop zijn geweest. Deze heb ik destijds voor nog geen 10 euro op de kop weten te tikken, maar is nog nooit gespeeld en dat terwijl het zo'n goed spel moet zijn. Echter mijn spellengroep leent zich over het algemeen niet voor zulke zware kost. Agricola geldt daarvoor een beetje het zelfde, maar dat kan ik gelukkig nog wel alleen spelen.
 
3. Volgens mijn beoordelingen op bgg zouden dat Take 10! en Wie is de Ezel zijn. Beide kleine kaartspelletjes. Take 10! is duidelijk minder dan Take 5! dat wel een goed spel is en Wie is de Ezel is gewoon niet leuk, omdat je moeilijk van bepaalde kaarten af kunt komen. Deze kaartspelletjes zijn in mijn bezit gekomen in de tijd dat ik nog veel van die kaartspelletjes kocht, want die kostte toch maar zo'n 10 euro per stuk. Tsja, voor je het weet heb je er te veel gekocht en nog erger ook de slechte titels gekocht.
 
Conclusie: Domination gevolgd door Take 10! en Wie is de Ezel zijn mijn grootste miskopen.

De vraag voor volgende maand is: Welk spel staat op dit moment helemaal bovenaan op jullie wenslijst en waarom? Jullie mogen opnieuw jullie antwoorden mailen naar dieterdhaeseleer@hotmail.com

 

De commentaren zijn gesloten.