zondag, 03 november 2013

Dit was oktober 2013

Liefste blog, oktober was weer een leuke maand. In de maand oktober speelde ik 21 verschillende spellen (uitbreidingen niet meegerekend).

 

Coloretto (11x)

Met meer dan 60 speelbeurten is dit spel mijn meest gespeelde kaartspel aller tijden. Het verveelt nog steeds niet. Michael Schacht 4 President! Dikke vette aanrader!

Punten van de jury: 8/10

 

One Night Werewolf (8x)

Dit spel stond een tijdje terug op mijn wishlist. Ik heb dit spel echter niet gekocht omdat je het spel ook kan spelen met de kaarten uit het spel Weerwolven van Wakkerdam. Je gebruikt uit dit spel de kaarten van de ziener, de dief, een aantal weerwolven en een aantal burgers (afhankelijk van het aantal spelers). Ondanks het feit dat je soms over erg weinig informatie beschikt tijdens het spel, is het toch een leuk spel. De sfeer, het plezier, geen spelerseliminatie, korte speelduur (ongeveer 10 minuten per spel) en al speelbaar vanaf 3 spelers. Deze zaken zorgen er voor dat dit spel waarschijnlijk nog vaak op tafel zal komen. Een absolute aanrader voor mensen die graag Weerwolven spelen.    

Punten van de jury: 7/10

 

Qwixx (3x)

Deze maand is Qwixx niet het meest gespeelde spel van de maand. Dat komt doordat ik bijna door mijn voorraad blaadjes zit. Nog twee blaadjes (dus nog één spelletje met 2 spelers) en dan is het GAME OVER. Qwixx Deluxe staat ondertussen al op mijn wishlist. Lees ook mijn recensie over dit spel op deze blog.

Punten van de jury: 7/10

 

Dice Town (2x)

Leuk dobbelspel waarbij je altijd wel iets nuttigs kan kiezen en zelden met lege handen achterblijft. Lees ook mijn recensie over dit spel op deze blog.

Punten van de jury: 7/10

 

Vrijdag (2x)

Het beste solospel dat ik ooit speelde. Waarschijnlijk komt dit spel vroeg of laat wel eens in mijn spellencollectie. Lees ook mijn recensie over dit spel op deze blog.

Punten van de jury: 7/10

 

Stenen Tijdperk (2x)

Stenen Tijdperk is een superleuke worker placement. Het is een klassieker in dit genre. Geen moeilijke regels en toch voldoende diepgang. Zo hebben we ze graag!

Punten van de jury: 9/10

 

Wat Schets Je Me Nou? (2x)

Leuke variant op Pictionary. Nog steeds het leukste tekenspel dat ik reeds speelde. Toch is het nieuwe er nu een beetje af voor mij. Ik beleef er steeds minder plezier aan.

Punten van de jury: 7/10

 

Wizard (2x)

Wizard blijft mijn favoriet slagenkaartspel. Chinees poepen met mooie kaarten! Lees ook mijn recensie over dit spel op deze blog.

Punten van de jury: 7/10

 

Room 25 (2x)

Van alle nieuwe spellen die ik deze maand heb gespeeld, had ik van dit spel de grootste verwachtingen. Deze verwachtingen zijn helemaal ingelost. Room 25 is een heel leuk spel. Ik wist niet dat Memory-spellen zo leuk konden zijn. We speelden twee keer met de Suspicion-variant. Ik speelde toevallig twee keer met de slechte bewaker. Het eerste spel werd heel moeilijk voor mij omdat ik me al vrij vroeg in het spel had verraden. In mijn tweede spel hield ik mijn identiteit langer geheim en ging het een stuk beter. Toch verloor ik nipt op het einde. Ik kijk er al naar uit om dit spel nog eens te spelen. Deze keer zou ik eens een goede gevangene willen zijn. Dit spel maakt een grote kans om in mijn collectie te belanden.

Punten van de jury: 8/10

 

1655 Habemus Papam (1x)

Het spel op zich is niet zo slecht (al ben ik niet wild van het blind biedsysteem), maar het thema (pausenverkiezing) is zo saai dat ik dit spel waarschijnlijk nooit meer zal spelen. Wie dit spel wil kopen, mag zich bij deze kandidaat stellen. Lees ook mijn recensie over dit spel op deze blog.

Punten van de jury: 6/10

 

City of Iron (1x)

Voor de eerste keer in mijn bestaan bezocht ik de Spelgezel Gamenight in Gent. Het was een leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Ik speelde er het spel City of Iron. City of Iron is een mooi en goed spel met een heel origineel gebruik van het spelmechanisme “deckbuilding”. Omwille van de eenvoud verkies ik de deckbuilder Dominion, al kan je beide spellen totaal niet met elkaar vergelijken. Lees ook de recensie van dit spel op deze blog.

Punten van de jury: 7/10

 

Memoir ’44 (1x)

Voor de allereerste keer speelden we het oorlogsspel Memoir ’44 met vier spelers (twee tegen twee). Pieter en ik schoten de tegenstand aan flarden.

Punten van de jury: 10/10

 

Stoom (1x)

Dit spel heeft veel te lang ongespeeld in mijn spellenkast gestaan. Stoom is een prachtig treinspel van Martin Wallace. Grote aanrader!

Punten van de jury: 9/10

 

Powerboats (1x)

Ik hou van racespellen. Ik speel graag Rallyman en Jamaica. Daarnaast hou ik van Formula D en Um Reifenbreite (Demarrage!). Het racespel Powerboats kon me echter niet bekoren. er zit wat tactiek in het spel, maar ik vond het vrij repetitief. Na één parcours (in plaats van 3) hebben we er al de brui aan gegeven. Na één speelbeurt ga ik dit spel waarschijnlijk al opnieuw doorverkopen.

Punten van de jury: 6/10

 

GiftTRAP (1x)

Leuk spel om af en toe eens te spelen, maar ik wil het ook niet te vaak spelen. Het is leuk om kadootjes voor je medespelers te selecteren en het is ook leuk om zelf kadootjes te kiezen. Het afhandelen van de fiches duurt soms wel wat lang, zeker als je dit spel met veel spelers speelt.

Punten van de jury: 7/10

 

Las Vegas (1x)

Poepsimpel, maar heel leuk dobbelspel. Zo mogen ze er nog maken!

Punten van de jury: 7/10

 

Perudo (1x)

Dit spel blijft mijn favoriet dobbelspel. Altijd spannend als iedereen de dobbelstenen onder zijn beker onthult.

Punten van de jury: 8/10

 

Mascarade (1x)

Leuk blufspelletje met memory-element. Leuk om eens gespeeld te hebben, maar dit spel hoeft niet in mijn spellencollectie te komen.

Punten van de jury: 7/10

 

Say Anything (1x)

Dit spel valt en staat met de deelnemers. Als er grappige vragen worden gekozen en grappige antwoorden worden gegeven, dan is dit spel hilarisch! In het spel Say Anything werd onder andere de volgende vraag voorgelezen: Wat zeg je tegen een hond, maar mag je nooit tegen je vrouw zeggen? Antwoorden: a) niet aan je ballen likken b) in je bench c) apport d) hier is uw eten, teef e) je zou beter je kousen eens opruimen. Oordeel zelf over het niveau van de deelnemers!

Punten van de jury: 7/10

 

Taj Mahal (1x)

Ik had hoge verwachtingen van Taj Mahal omdat sommigen dit spel beschouwen als het meesterwerk van Reiner Knizia. Dat is het zeker niet! Het is geen slecht spel, maar ik vond het ook niet heel bijzonder. Het komt nog niet aan de hielen van de drie echte toppers van Reiner Knizia (Eufraat & Tigris, Ra en Keltis).

Punten van de jury: 7/10

 

Takenoko (1x)

Vorig jaar op het Spellenspektakel had ik dit spel al eens gespeeld. Toen werd het een enorme tegenvaller. Veel te geluksafhankelijk en totaal niet leuk om te spelen. Ik nam me voor om dit spel nooit meer op tafel te leggen. Tot mijn goede vriend Pieter dit spel kocht. Hij overtuigde me om dit spel nog één kans te geven. Dit heb ik gedaan en ik heb er nog steeds geen spijt van. We speelden wel met een heel aantal variant-regels waardoor het spel veel tactischer en minder geluksafhankelijk werd. En dan nu het verdict: ik heb ervan genoten! Vreemd, maar ik vond het opeens veel beter dan vorig jaar. Dit spel wil ik nog vaker spelen. Wat heb ik hieruit geleerd? Geef een spel steeds minstens twee kansen vooraleer je het volledig afschrijft.

Punten van de jury: 7/10

 

Bedankt allemaal! Deze maand sneuvelde er alweer een record!! Mijn blog kreeg in oktober 2013 maar liefst 806 unieke bezoekers over de vloer.

Commentaren

Je kan ook de blaadjes lamineren van Qwixx. Met uitwisbare stiften schrijven en je kan uren Qwixx spelen ;-)

Gepost door: Elsje07 | maandag, 04 november 2013

Reageren op dit commentaar

Hieraan kan je toch zien dat smaken verschillen :) Maar ook hier was oktober op spellenvlak een héél erg leuke maand!

Gepost door: Pieter | maandag, 04 november 2013

Reageren op dit commentaar

Bedankt voor de tip Elsje ;)

Pieter, als ik alleen de spellen kon kiezen, dan had mijn "Dit was oktober-lijstje" er helemaal anders uitgezien ;) Heel wat partyspellen deze maand. Hoewel ik een goed partyspel op tijd en stond zeker kan appreciëren.

Gepost door: ditterio | maandag, 04 november 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.