donderdag, 17 oktober 2013

Tips voor 7 Wonders

1 Gebruik een grote tafel, zeker als je met zeven spelers speelt. tips

2 Speel je eerste spel nooit met twee spelers. Voor twee spelers zijn er aangepaste regels. Het is beter om een eerste spel met drie, vier of vijf spelers te spelen.

3 Maak een overzicht van de verschillende symbolen in het spel en voeg er wat uitleg aan toe. Heel interessant voor nieuwe spelers.

4 Kijk in een spel met meer dan 3 spelers niet alleen naar je rechtstreekse buren (je linker- en rechterbuurman), maar ook naar de buurman van je buurman. Hun acties bepalen voor een deel de acties van jouw buur. Als de buur van jouw buur zwaar investeert in zijn militaire macht, kan jouw buur zwaar terugvechten of de strijd opgeven. Stem je eigen strategie hier op af.

5 Vergeet niet dat je bij een nieuw tijdperk de kaarten in de andere richting moet doorgeven.

6 Let op dat je geen twee keer hetzelfde gebouw bouwt.

7 Sommige kaarten geven je de mogelijkheid om in een volgende beurt andere kaarten gratis te bouwen. Kijk naar de kettinglijst van deze kaarten. Dit is niet te onderschatten.

8 Als je kan kiezen uit twee goede kaarten om te bouwen, bekijk dan welke kaart voor de andere spelers het moeilijkste is om te bouwen. Geef die kaart door en bouw de andere kaart. Hopelijk komt de andere kaart dan terug bij jou zodat je ze uiteindelijk toch nog kan bouwen.

9 Bouw een beetje van alles. Concentreer je niet alleen op kaarten van één kleur. Als de andere spelers zien dat jij enkel groene kaarten bouwt, zullen ze proberen om deze kaarten voor je neus weg te halen, bijvoorbeeld door hun Wonder te bouwen met deze kaarten.

10 Hou de bruine en grijze grondstoffen van je linker- en rechterbuurman goed in de gaten.

11 Produceer voldoende bruine en grijze grondstoffen, maar niet teveel. Overdaad schaadt.

12 Hou er rekening mee dat er in tijdperk 3 geen bruine en grijze kaarten meer zijn. Als noch jij noch je buren een bepaalde grondstof niet hebben gebouwd, kan je er in tijdperk 3 nooit meer aangeraken.

13 Als niemand van je rechtstreekse buren (rechter- en linkerbuurman) grijze of bruine kaarten bouwt, bouw dan zelf veel van deze kaarten. Tegen het derde tijdperk zullen zij massa’s geld in je schoot werpen om jouw grondstoffen te kunnen gebruiken.

14 Probeer een grotere militaire macht te hebben dan je linker- en rechterbuurman. Dit kan heel veel punten opleveren.

15 Als je vroeg in het spel investeert in militaire kaarten, zal je waarschijnlijk in tijdperk 3 niet (zwaar) meer hoeven te investeren in deze kaarten.

16 Zorg ervoor dat de andere spelers niet teveel groene kaarten van één soort voor zich hebben liggen.

17 Doe wat de andere spelers niet doen. Als niemand zich concentreert op de groene kaarten, ga dan absoluut zelf voor groene kaarten.

18 Kijk naar de speciale krachten van je eigen Wonder en bouw aan dit Wonder op het juiste moment.

19 Als je in een beurt geen goede kaart kan bouwen, bouw dan aan een Wonder. Gebruik hiervoor een kaart die je tegenspelers goed zouden kunnen gebruiken.

20 Op het einde van het spel leveren drie goudstukken één overwinningspunt op. Besteed in tijdperk 3 dus geen massa’s geld aan één kaart die niet veel punten meer oplevert.

19:08 | Tags: tips | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.