donderdag, 10 oktober 2013

Het spelf van mezelf

Op deze aardkloot lopen er twee soorten mensen. De intellectuelen, zoals jij en ik, die graag Ditterio’s Race Door Spellenland lezen en de 7 miljard frisko’s die ons voor de voeten lopen. Vorige maand was het familiebijeenkomst en ik kwam in aanraking met dertig van deze frisko’s.

Het was dolle pret.

Aan de ene kant van de tafel was roddeltante Marina weer eerlijk aan het vertellen wat ze het afgelopen jaar allemaal had gezien en gehoord. Wist je al dat Boer Sjarel een affaire heeft gehad met de dochter van de moeder van de hond van de buurman? Ondertussen vertelde nonkel Jef de ene mop na de andere. Het is zwart en het zit in een boom, en als het uit de boom valt, is je kachel kapot. Wat is het? Je kachel! Hilariteit alom…

Aan de andere kant van de tafel speelden mijn nichtjes en neefjes het razend spannende spel OXO op het papieren tafelkleed. U kent dat wel. O’s en X’en plaatsen in een raster om zo vaak mogelijk het woord OXO te kunnen vormen. Een spel dat weliswaar nog boeiender is dan het kaartspel UNO.

En toen kwam plotseling de verlossende vraag. Een geschenk uit de hemel. Woorden die als gouddruppels over me heen sprankelden. Mijn neef met spraakgebrek vroeg: “Ditterio, heb je geen spelf van jezelf mee?”

Natuurlijk heb ik een spelf van mezelf mee. In mijn Opel Combo ligt steevast een zak met ongeveer dertig spellen. Een voorbereid man is er twee waard. Ik twijfelde nog even tussen Dominant Species en Brass, maar aangezien ik deze spellen niet in mijn bezit heb, stelde ik het spel Say Anything voor aan mijn familie.

Ik las als eerste een vraag voor: “Wat mag je nooit zeggen op een eerste date?”

Op het eerste bordje dat ik in mijn handen kreeg stond het volgende antwoord: “Je kan maar beter naar huis gaan, want ik begin me eenzaam te voelen.”

Commentaren

Na het lezen van dit artikel denk ik dat "Frisko in den Disco" een nummer is dat op jouw lijf is geschreven...

http://www.youtube.com/watch?v=m_C9zmFTmUU

Gepost door: Pieter | vrijdag, 11 oktober 2013

Reageren op dit commentaar

Hahahaha zaaaaalig :D

Gepost door: ditterio | vrijdag, 11 oktober 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.