dinsdag, 01 oktober 2013

Dit was september 2013

In de maand september speelde ik 25 verschillende spellen (uitbreidingen niet meegerekend).  

Qwixx (8x)

Net als vorige maand was Qwixx ook deze maand weer het meest gespeelde spel. De kans is groot dat dit dobbelspel ook volgende maand mijn meest gespeelde spel zal zijn. Tenzij ik volgende maand niet voldoende velletjes papier meer over heb om mijn vakjes aan te kunnen kruisen. Om die reden kijk ik nu al uit naar Qwixx Deluxe. In Qwixx Deluxe krijg je bordjes met uitwisbare stiften (ik ben namelijk te lui om mijn bestaande velletjes papier te plastificeren).

Punten van de jury: 8/10

Tumblin’ Dice Medium (6x)

Dit spel kwam deze maand voor het eerst op tafel. Tumblin’ Dice Medium is een leuk fingerflicking spel, maar het is veel minder leuk dan PitchCar en Crokinole. Deze laatste twee spellen blijven de toppers in dit genre. In Tumblin’ Dice Medium flikker je je dobbelstenen van een houten trap naar beneden. De waarde van de trede waarop de dobbelsteen ligt, wordt dan vermenigvuldigd met het aantal ogen op die dobbelsteen. Zo tel je al je punten samen en probeer je om ter meest punten te scoren.

Punten van de jury: 7/10

Coloretto (5x)

Ik heb dit spel nog maar 11 maanden in mijn bezit en toch werd dit leuke kaartspel al 51 keer gespeeld. Dat is een gemiddelde van meer dan 1 Coloretto-speelbeurt per week! Er zijn weinig spellen die zo’n CV kunnen voorleggen. Coloretto is en blijft een topper in zijn genre én het meest gespeelde kaartspel uit mijn collectie!

Punten van de jury: 8/10

Manillen (3x)

Naast de moderne bord- en kaartspellen blijven ook de traditionele kaartspellen heel populair ten huize D’Haeseleer. Het kaartspel Manillen zorgde alweer voor veel spanning en plezier.

Punten van de jury: 7/10

Love Letter (2x)

Love Letter is één van de simpelste kaartspellen die ik ken. Ik vind het een leuk spel, maar ook niet veel meer dan dat. De extreem lyrische verhalen over dit kleine kaartspelletje begrijp ik niet goed. Het kaartspel is niet heel uitdagend. Toch blijft dit spel telkens weer op tafel komen. Waarschijnlijk omwille van zijn heel aangename speelduur.

Punten van de jury: 7/10

The Manhattan Project (2x)

The Manhattan Project is mijn favoriete worker placement spel van het moment! Een absolute aanrader voor de liefhebbers van dit genre.

Punten van de jury: 10/10

Say Anything (2x)

Leuk vraag & antwoordspel om je vrienden wat beter te leren kennen. Sommige antwoorden kunnen heel verrassend zijn. Het competitieve element in dit spel is echter bijkomstig, dit spel speel je als je zin hebt in luchtig vertier.

Punten van de jury: 7/10

Schotten Totten (2x)

Verslavend kaartspelletje voor twee personen met een leuk deductie-spelmechanisme. Leuk spel om mee te nemen op reis.

Punten van de jury: 8/10

Wizard (2x)

Dit spel kwam deze maand voor het eerst op tafel, maar ik voorspel nu al dat dit kaartspel een grote hit zal worden aan onze speeltafel. Wizard is de leukere versie van het traditionele kaartspel Bridge.

Punten van de jury: 8/10

A La Carte (2x)

Het spel zelf is wat flauw, maar de mooie onderdelen en het plezier tijdens het spelen maken veel goed. Altijd leuk als je iemands pannenkoek in het midden van de kamer door de lucht ziet vliegen. Altijd leuk om het gerecht van een andere speler extra bij te kruiden om zijn gerecht om zeep te helpen. Altijd leuk als je de grappige tekeningen en bijhorende grappige namen van de gerechten bekijkt. Dit spel kan je ook perfect met kinderen spelen.

Punten van de jury: 7/10

De Betoverde Doolhof (1x)

Jeugdnostalgie! Als kind vond ik dit spel fantastisch! Nu blijf ik dit spel goed vinden, al is het eigenlijk een kinderspel. Ach ja, stiekem voel ik me nog heel jong.

Punten van de jury: 7/10

Call To Glory (1x)

Leuk en snel kaartspelletje dat ik vaak online speel. Kleurtjes verzamelen en dan op het juiste moment alle kaarten met die bepaalde kleur uitspelen om punten te vergaren.

Punten van de jury: 7/10

Cluedo (1x)

Ik zag er wat tegenop om na zoveel jaren nog eens Cluedo te spelen. Het spel is stokoud en in deze tijden is het niet echt meer origineel te noemen. Toch heb ik genoten van het spel. Desondanks het feit dat de moord heel snel was opgelost en het spel hierdoor vrij snel was afgelopen.

Punten van de jury: 7/10

Dice Town (1x)

Heel leuk dobbelspel met pokerelementen. Ik ben blij dat ik dit spel aan mijn collectie heb toegevoegd.

Punten van de jury: 8/10

Dixit Odyssey + Dixit 2 + Dixit 3 (1x)

Dit spel blijft heel vaak op tafel komen. Met een grote groep bestaande uit een aantal grapjassen is Dixit onvergetelijk! Iedereen houdt van Dixit! Groot nieuws: Dixit 4 komt eraan!

Punten van de jury: 7/10

Dungeon Lords (1x)

Dit was zware koek! Een leuk spel, maar de eerste keer was het allemaal wat overweldigend. Toch wil ik dit spel zeker nog eens spelen, want het is een goed spel.

Punten van de jury: 8/10

Jambo (1x)

Hoe meer ik dit spel speel, hoe leuker ik het vind. De eerste keer vond ik het langdradig. De tweede keer viel het beter mee. Nu vind ik het echt een heel goed spel!

Punten van de jury: 8/10

Keltis (1x)

Setjes kleuren verzamelen is altijd leuk. Ik denk aan Coloretto, Call To Glory, Ticket To Ride, maar ook aan dit leuke bordspel: Keltis. Dit spel is trouwens veel leuker dan Lost Cities (de tweespeler-variant van Keltis).

Punten van de jury: 8/10

Kemet (1x)

Teveel gedoe om niet zo veel. Het is zeker geen slecht spel, maar voor mij overstijgt het de middelmaat niet. De miniaturen zijn wel heel mooi. Lees ook mijn recensie over dit spel op deze blog.

Punten van de jury: 6/10

Memoir ’44 (1x)

Memoir ’44 is mijn favoriet oorlogsspel! De miniaturen zijn prachtig, de regels zijn simpel en het spel is heel leuk! Dikke, vette aanrader!

Punten van de jury: 10/10

Rallyman (1x)

Een race spel waarbij je niet racet om als eerste de finish te halen, maar wel om de beste tijd neer te zetten. Een beetje zoals een tijdrit in De Ronde van Frankrijk. Het is een beetje wennen, maar het is wel een leuk spel.

Punten van de jury: 7/10

Saboteur + Saboteur 2 (1x)

Tegen Saboteur mét uitbreiding zeg ik niet snel “neen”. De nieuwe tunnelkaarten, nieuwe actiekaarten en nieuwe karakters brengen een schwung in het basisspel. Saboteur 2 is een grote aanrader als je houdt van Saboteur. Saboteur is dan weer een grote aanrader als je houdt van partyspellen met verborgen rollen.

Punten van de jury: 7/10

Timeline: uitvindingen (1x)

Wat was er eerst? De uitvinding van de bril, de uitvinding van Whisky of de uitvinding van dynamiet? Niet zo eenvoudig hé? Voor de geïnteresseerden onder jullie: de bril werd als eerste uitgevonden. Timeline is een leuk en leerrijk spel dat heel vlot speelt.

Punten van de jury: 6/10

Trivial Pursuit: Wedden Dat Je Het Weet (1x)

De leukere versie van Trivial Pursuit. Het enige nadeel is dat de thema’s vaak saai zijn en de vragen vaak moeilijk zijn. Ofwel ben ik gewoon dom? Dat kan ook.

Punten van de jury: 7/10

Flash Point: Fire Rescue (1x)

Leuk coöperatief spel waarbij elke speler een brandweerman is. Het doel is om 7 slachtoffers (mens en dier) te redden uit een brandend huis. Als je graag coöperatieve spellen speelt, kan ik je dit spel aanraden. Toch geef ik de voorkeur aan deze coöperatieve spellen: De Legenden Van Andor, Ghost Stories en Pandemie. Als je deze drie spellen echter al in je bezit hebt en je kan nog steeds niet genoeg krijgen van coöperatieve spellen, dan kan je met een gerust hart Flash Point: Fire Rescue aan je spellencollectie toevoegen.

Punten van de jury: 7/10

 

Opnieuw een record verbroken: 605 unieke bezoekers bezochten deze maand mijn blog. Dat zijn er 136 meer dan vorige maand. Bedankt!

 

22:05 | Tags: 2013 | Permalink | Commentaren (2) |  Print |  Facebook |

Commentaren

Qwixx... er zijn maar weinig chancespellen die me kunnen boeien, maar dit is er toch ééntje ;)
Coloretto is ook een héél leuk tussendoortje, net als Love Letter. Manillen ben ik echter beeeeuuuuu!

The Manhattan Project is terrecht jouw favoriete worker placement. Heel goed spel, waarin jij nog eens héél goed blijkt te zijn ook!

De kinderspellen, daar pas ik voor. Hopelijk heb je een goede uitleg om daar je tijd in te stoppen!

Over Kemet kan ik je volgen. Ik zou het wel meer dan een 6 geven, maar ik was ook teleurgesteld de derde keer dat ik het speelde. Er was totaal geen spanning, maar dat lag dan eerder aan de tegenstand die te laat door had dat het spel om punten ging ;)

Rallyman was m'n eerste ervaring met een racespel, en het was geslaagd! Leuk spelleke...

Gepost door: Pieter | woensdag, 02 oktober 2013

Reageren op dit commentaar

Ik speel liever andere kaartspellen dan Manillen, maar ik ben Manillen nog steeds niet beu. Je zou Wizard eens moeten proberen bij mij, echt een leuk slagenspelletje.

Ik speel enkel kinderspellen met mijn petekindje Silas. Ik ben hem nu al aan het voorbereiden zodat ik binnen tien jaar Terra Mystica voor zijn neus kan zetten :-)

Nu je de smaak van de racespellen te pakken hebt, kunnen we misschien nog ééntje spelen? ;-) Formula D is ook leuk, vooral met veel spelers.

Gepost door: ditterio | donderdag, 03 oktober 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.