donderdag, 26 september 2013

Leedvermaak Top 5

Met je wagen heel de straat blokkeren zodat niemand meer kan doorrijden is een goed voorbeeld van leedvermaak. Een blinde een geweer geven en zeggen dat het een haardroger is, is ook een vorm van leedvermaak. Verder zijn er nog de klassiekers: iemand zien uitglijden over een bananenschil, iemand tegen een lantaarnpaal zien lopen, iemand van een trap zien vallen of een slagroomtaart in iemands gezicht gooien. Dit zijn allemaal voorbeelden van leedvermaak, maar het toppunt van leedvermaak blijft spellen spelen!

Spellen zijn gemaakt om spelers te laten lachen met de ellende van de andere speler(s). Hieronder mijn top 5 top 5van de spellen waarbij leedvermaak in grote mate aanwezig is.

5 Love Letter: je neemt een kaart op je hand en het spel begint. De andere speler speelt de wachter uit, hij noemt jouw kaart en het spel is over voor jou. Jouw tegenspeler proest het uit.

4 Can’t Stop: nog één keertje met de dobbelstenen gooien en je kan het spel winnen. Je gooit echter het verkeerde aantal dobbelsteenogen. Je neemt je pionnetjes terug en je kan helemaal opnieuw beginnen. Niemand aan tafel kan zijn glimlach onderdrukken.

3 Bang!: je wordt door iedereen aan flarden geschoten, de andere spelers aan de tafel worden gespaard. Het spel eindigt extra vroeg voor jou. De andere spelers spelen grinnikend verder en jij kan ondertussen de vaat doen.

2 Crokinole: bij elke vingerknipbeweging schiet je met je vingers keihard tegen de houten rand van het Crokinole bord. De andere spelers hebben plezier, jij hebt blauwe vingers.

1 Ghost Stories: je doet je uiterste best om dit coöperatieve spel te winnen, samen met je teamgenoten. Je verliest echter keer op keer, zelfs op het allerlaagste niveau. Antoine Bauza, de auteur van dit spel, is de grootste sadist in spellenland.

 

De commentaren zijn gesloten.