maandag, 16 september 2013

Wizard

Wizard is een kaartspelletje dat je ook met een gewone deck kaarten kan spelen. Aangezien dit spel minder dan 10 euro kost, raad ik je aan om niet de gierigaard uit te hangen, maar gewoon het kaartspel Wizard te kopen! Je krijgt dan kaarten met mooie afbeeldingen, een scoreblok en de spelregels.

wizard.jpgWizard is een slagenspel zoals Manillen en Wiezen. Er zijn kaarten in 4 verschillende kleuren met waarden van 1 tot en met 13. 1 is de laagste waarde en 13 is de hoogste waarde. Je speelt een kaart uit en de andere spelers moeten kleur bekennen (dezelfde kleur uitspelen als de kleur die jij hebt uitgespeeld). Indien iemand niet kan volgen op deze kleur, mag hij een troefkaart spelen. De troef wordt aan het begin van een ronde bekend gemaakt. Een troefkaart is hoger dan een kaart in een andere kleur. Op deze manier moet je proberen om slagen binnen te halen. Daarnaast is er ook nog een nar (de allerlaagste kaart) en een tovenaar (de allerhoogste kaart). Als je de nar speelt, verlies je de slag gegarandeerd. Een tovenaar overtreft daarentegen elke andere kaart.  

Het leuke element aan Wizard is dat je vooraf moet proberen te voorspellen hoeveel slagen je zal binnenhalen. Bij een juiste voorspelling scoor je punten, bij een foute voorspelling scoor je minpunten.

Ik vind Wizard een schitterend spel. Ik zal zelfs meer zeggen, Wizard is het beste slagenspel dat ik ooit speelde. Het leuke aan Wizard is het gokelement aan het begin van elke ronde. Daarna is het in spanning afwachten of je al dan niet exact je voorspelde aantal slagen zal binnenhalen. De tovenaars en narren voegen een leuk extraatje toe.

Als je houdt van slagenkaartspellen, is Wizard een must buy!

Commentaren

Ikzelf ben ook een grote fan van Wizard, een zeer leuk slagenspel. Ik ontdekte echter een tweetal weken sticheln, een duits slagenspel waarbij je een bepaalde kleur kaarten niet mag verzamelen. Als je ooit de kans krijgt een exemplaar op de kop te tikken moet je het zeker niet laten, absoluut topspel!

Gepost door: Tjompe | maandag, 16 september 2013

Reageren op dit commentaar

Bedankt voor de tip!

Gepost door: ditterio | dinsdag, 17 september 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.