vrijdag, 13 september 2013

Voorbereiding op Spiel

Voor wie Spiel niet zou kennen: Spiel is de grootste spellenbeurs van Europa! De beurs vindt plaats in Essen (Duitsland). Elke spellenfreak is zich al volop aan het voorbereiden op zijn aankopen in Essen. Websites bezoeken, lijstjes maken, filmpjes bekijken en andere voorbereidende stappen. Heel leuk allemaal. Elke spellenfreak wil immers goed voorbereid zijn om zo weinig mogelijk miskopen te doen.

Correctie: bijna elke spellenfreak bereidt zich voor op Spiel.

Ik niet. Ik ga namelijk niet naar Spiel. Ik wacht gewoon geduldig af tot iedereen terug is. Nadien lees ik op diverse fora welke spellen de toppers van de beurs waren en welke spellen het niet waard zijn om aangeraakt te worden door mijn kieskeurige vingers. Op deze manier wordt mijn wenslijstje serieus ingekort en koop ik alleen maar de toppers. Het leven kan toch eenvoudig zijn!

En de sfeer van een spellenbeurs? Die sfeer ga ik wel opsnuiven op het Spellenspektakel in Eindhoven. Dat is overigens slechts 302 km rijden in plaats van 524 km.

Commentaren

Blijft de vraag waarom een spellenfreak met een eigen blog niet naar het mooiste Europese spellenevenement gaat terwijl dat op amper 524 km (heen en terug neem ik aan) van zijn woonplaats verwijderd ligt? Dat intrigeert mij toch een beetje.

Gepost door: dominique | vrijdag, 13 september 2013

Reageren op dit commentaar

Goh... eigenlijk zou ik wel graag eens willen gaan, maar ik denk niet dat het dit jaar zal zijn. Mijn vriendin is niet zo enthousiast en ik zie ook wat op tegen het aantal kilometers en de grote massa. Maar ooit ga ik naar Spiel, ik wil het minstens één keer in mijn leven hebben gezien.

Gepost door: ditterio | zaterdag, 14 september 2013

Reageren op dit commentaar

Vorig jaar voor het eerst naar Spiel geweest. Wel maar 1 dag en onvoorbereid en dat heb ik geweten achteraf, want Love Letter was bijv. na Spiel nergens meer aan te komen. Tijdens Spiel wist ik niet dat, dat dit de hit was van Spiel. Pas nu deze een aantal maanden eindelijk in het Nederlands is verschenen heb ik hem aan kunnen schaffen. Overigens op Spiel je kun je veel eerder en goedkoper de spellen en uitbreidingen kopen. Zo kocht ik vorig jaar voor Flashpoint daar al de 2 uitbreidingen en pas later tijdens Spellenspektakel in Eindhoven (wel naar toe gaan!) het spel in het Nederlands, want ik wist dat het spel in het Nederlands er aan zat te komen. Echter die uitbreidingen zijn nooit in NL verschenen en kon je niet al te makkelijk aankomen volgens mij. Tevens krijg je op Spiel vaak promo's. Al heb ik op Spellenspektakel ook promo's gekregen. Namelijk de 10 extra kaarten bij King of Tokyo. Hopelijk kan ik dit keer met iemand mee rijden, want idd. het is een eind rijden. Al gaan er genoeg mensen die ik ken alle dagen.

Gepost door: WTULTC | zaterdag, 21 september 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.