zaterdag, 07 september 2013

De grappigste uitspraken uit de GGC seizoen 5

In seizoen 5 van de Grote Gezelschapspelen Cup werd er weer heel wat afgelachen. Hieronder de top 8 van de grappigste uitspraken van dit seizoen.

8 Eline was nog maar net gestart met haar speluitleg over Hanze. Barbara was een paar minuten weg met haar gedachten en vroeg toen serieus: “Ah, is het spel al uitgelegd?

7 Tijdens een spelletje Time’s Up wil Jasper Truus Druyts uitbeelden. Hij wees naar Barbara, waarop Ine riep: “Lesbisch!” Verontwaardiging en gelach alom, want voor zover ik weet is Barbara niet lesbisch.

6  Josip aan het begin van elk spel dat op tafel verschijnt: “Ik speel met roos!”

5 Noël nadat hij het kaartspel Manillen tegen mij verloor: “Hoe dommer den boer, hoe dikker de patatten”.

4 Barbara nadat ze 14 (!) keer op rij het dobbelspelletje Qwixx tegen mij verloor: “Dat is toch een sjansspel!” (vertaling: dat is toch een geluksspel)

3 Tijdens een spelletje Say Anything leest Barbara de volgende vraag voor: “Wie is de knapste acteur aller tijden?” Ik schrijf “Jude Law”, Iris schrijft “Gert Verhulst” en Filip H schrijft “Ryan Gosling”. Barbara vraagt aan Filip wie Ryan Gosling is. Filip wil een foto van deze acteur tonen waarop Iris roept: “Dat is oneerlijk, anders kan ik ook een naaktfoto van Gert Verhulst tonen!”

2 Vooraleer we het spel De Betoverde Doolhof begonnen te spelen, vraag ik al plagend aan mijn petekind Silas hoe oud hij is, want je moet acht jaar zijn om dit spel te kunnen spelen, waarop Silas me antwoordt: “Ik ben nog maar 6 jaar, maar ik ben wel heel slim!” 

1 Tijdens het triviaspel Zet In & Win werd de volgende vraag gesteld: “Hoeveel keer per jaar bedrijven de Fransmannen gemiddeld de liefde?” Annelies schreef het getal 298 op, waarop haar partner Jasper repliceerde: “Schattie, het gaat hier wel over de Fransen, niet over ons.”

De commentaren zijn gesloten.