zaterdag, 17 augustus 2013

Lelijke spellen Top 5

De Chinese naakthond is de lelijkste hond ter wereld, de Fiat Multipla is de lelijkste auto ter wereld en de Somalische hoofdstad Mogadishu is de lelijkste stad ter wereld.

De helft van mijn lezers is nu waarschijnlijk richting Google Afbeeldingen gevlucht om al dit lelijks te bekijken. De andere helft van mijn lezers blijven trouw aan mijn blog en lezen nu verder. Zoals jij! Bedankt daarvoor.

Ik weet dat je niet geïnteresseerd bent in lelijke honden, lelijke auto’s en lelijke steden. Daarom ga ik het vandaag hebben over de 5 lelijkste spellen die ik ooit in mijn handen heb gehouden.

Voor alle duidelijkheid: dit zijn niet de 5 lelijkste spellen aller tijden om de eenvoudige reden dat ik die spellen nooit wil aanraken.

5 Bang!

Bang! is een heel leuk spel, maar de kaarten zijn lelijk. De tekeningen fleuren niet op en verder zijn er alleen maar saaie symbolen en teksten op de kaarten te bespeuren. Helaas.

4 Hanze

Het speelbord oogt wat saai. Om het nog erger te maken lijkt het schip in dit spel op een omgedraaide paddenstoel. Wie bedenkt zoiets?

3 Thurn und Taxis

Thurn und Taxis heeft het lelijkste en dofste speelbord dat ik ooit heb gezien. Gelukkig brengen de blokjes wat kleur, anders had dit spel waarschijnlijk nog slechter gescoord in deze top 5.

2 Spy

De tekeningen van de voorwerpen en de tekeningen van de werelddelen zijn zo simpel getekend dat ik me afvraag of het eigenlijk wel de bedoeling was om deze tekeningen voor dit spel te gebruiken. Waarom geen grappige tekeningen of wat meer details in de tekeningen? Kijk naar de kaarten van Boonanza en dan weet je wat ik bedoel. Gelukkig zitten er 6 kleuren in dit spel, want voor de rest is de kleurigheid ver te zoeken.

1 1655 Habemus Papam

Dit spel staat al twee jaar ongespeeld in mijn spellenkast. Dat heeft een reden. Het doosje is niet echt uitnodigend. De kleuren zijn flets, oud en grauw. Niemand heeft me ooit gevraagd: “kijk eens daar, wat een mooi doosje, laten we dat eens spelen?” Neen, niemand. Zelfs ik niet. Al is het wel de bedoeling dat ik dit spel ooit eens ga spelen. Hopelijk doen de perfect uitgewerkte spelmechanismen me dit lelijke uiterlijk vergeten? Wordt (misschien) vervolgd.

Commentaren

Spellen die ook niet bepaald mooi zijn: Brass en Puerto Rico, maar beide zijn toppers van formaat! Toch hou ik van leuke spellen MET mooie graphics...

BTW: Ik vind Hanze helemaal niet zo lelijk hoor! Enkel over die paddenstoel moet ik je gelijk geven ;)

Gepost door: Pieter | zaterdag, 17 augustus 2013

Reageren op dit commentaar

Misschien binnenkort een Mooie spellen Top 5 :) Ik ben al aan het nadenken over mogelijke kanshebbers.

Gepost door: ditterio | zaterdag, 17 augustus 2013

Reageren op dit commentaar

Altijd een mooi spel gevonden dat thurn und taxis! Smaak!

Gepost door: Jorrit | zondag, 18 augustus 2013

Reageren op dit commentaar

Inderdaad, smaken verschillen gelukkig! Anders zou het leven maar saai zijn :-)

Gepost door: ditterio | maandag, 19 augustus 2013

Reageren op dit commentaar

Speel jij liever Drum Roll of Coney Island? Aan kleuren in deze spellen geen gebrek! Om hoofdpijn van te krijgen...
Dan liever de in warme kleuren rustig uitgevoerde Thurn und Taxis...

Verder vaak erg lelijk gevonden: Pronken met andermans veren, Hoogspanning en Hanzesteden. Maar ook voor deze 2 laatsten deel ik die mening niet.

Gepost door: Bridget | donderdag, 22 augustus 2013

Reageren op dit commentaar

Drum Roll en Coney Island heb ik allebei (nog) niet gespeeld, maar ik heb net even de afbeeldingen gegoogeld en die spellen zien er toch vrolijker uit dan Thurn und Taxis vind ik. Hanzesteden en Hoogspanning vind ik dan weer niet lelijk. Gelukkig primeert het innerlijke van een spel boven het uiterlijk :-)

Gepost door: ditterio | donderdag, 05 september 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.