Dieter D'Haeseleer

Facebook: ditterio

Er was eens een kleine grote jongen uit Erembodegem die graag spelletjes speelde, vooral de klassiekers die iedereen wel kent. Deze klassiekers kan ik nu onderverdelen in twee categorieën: de “gouden herinneringen” en de “Ow-My-God-!-Ik-ben-beschaamd-dat-ik-die-spellen-ooit-leuk-vond-herinneringen”. Tot de eerste categorie behoren spellen als Stratego, Scrabble, De Betoverde Doolhof en Dammen. Tot de tweede categorie behoren spellen als UNO, UNO en UNO.


Na een spellenpauze van een aantal jaren (wat bezielde me toch?) sloeg de spellenvonk weer over. De drie spellen die hiervoor verantwoordelijk waren, zijn … tromgeroffel … De Kolonisten van Catan, Risk en Machiavelli. Drie spellen die ik vandaag nog steeds erg waardeer, maar die wel beduidend minder vaak op tafel komen.


En toen begon de passie pas echt: ik kocht nieuwe spellen, ik speelde spellen, ik speelde meer spellen, ik speelde nog meer spellen, ik speelde massaal veel spellen, ik kocht opnieuw spellen, ik werd actief op spellenfora, ik richtte de Grote Gezelschapspelen Cup op, ik schreef verslagen en korte recensies van gespeelde spellen, ik leerde nieuwe spellenvrienden kennen, ik besmette anderen met het zeer besmettelijke spellenvirus, ik bekeek spellenvideo’s, ik las spellenblogs, ik las spellenrecensies, ik ontdekte Boardgamegeek, ik kocht opnieuw spellen, …


Spellen spelen werd een deel van mijn leven… en toen besloot ik om een eigen spellenblog te openen!

Interesses

Barbara, spellen, muziek, voetbal